torstai 9. kesäkuuta 2016

Ledaig 2005 7yo, Vom Fass

Sitten arvoituksellisen viskin kimppuun. Arvoituksellisen sikäli, että blogistikollega Mushimalt antoi taannoin käteeni nimettömän pikkupullon. Seuraava arvio on siis kirjoitettu niin, etten tiennyt mitä lasissa oli. Vasta jälkeenpäin sain kuulla, että kyseessä oli espanjalaisen juomaliikeen pullottama nuori Ledaig.

Ledaig  2005 7yo, 43%. Bottled 2012. Vom Fass

Kuva: http://mushimalt.blogspot.fi/

Tuoksu on aromikas, makean sitruksinen ja raikkaan herukkainen. Pehmeä turvesavuisuus, tuoreen tammen vivahde. Kukkaisuutta ja lakritsia. Hyvä tasapaino.

Maku on todella pehmeä (alkoholiprosentti lienee välillä 40-43%). Runsas hedelmäisyys, voimakas kukkaisuus ja hapan sitrus. Turvesavu sulautuu kokonaisuuteen kivasti.

Jälkimaku jää hieman ohueksi. Hedelmäisyys säilyttää makeutensa ja keveät kukkaiset sävyt tuntuvat edelleen runsaina. Minttua ja eukalyptusta.

Lopuksi yritin hieman hahmotella mistä voisi olla kyse, mutta eihän se oikein auennut: ”Savuisuus ja kukkaisuus menee Bowmoren suuntaan, makeus on jotain Speysidetyylistä (Balvenie) , tuore tammi taas japsityylistä ja latistuvassa jälkimaussa on blendimäisiä piirteitä”. Eli ei hajuakaan. No, Ledaig se sitten oli. Kiva viski!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti