maanantai 27. huhtikuuta 2015

Joe Lynn Turner, Captain Black Beard, Mika Järvinen - On The Rocks, Helsinki 23.4.2015


Joe Lynn Turner on etenkin kitaristi Ritchie Blackmoren aikoinaan luotsaamista Rainbowsta ja Deep Purplesta tunnetuksi tullut laulaja. Uran merkkipaaluihin kuuluvat Rainbow-klassikkolevyt Difficult To Cure, Straight Between The Eyes ja Bent Out Of Shape. Purplen riveissä Turner nähtiin vuoden 1990 Slaves And Masters -albumilla. Sittemmin miestä on kuultu omilla sooloalbumeilla ja lukuisissa projekteissa.

Turner esiintyi Suomessa viimeksi vajaat 2,5 vuotta sitten, joten nythän olikin sopiva aika lähteä tarkistamaan tämänhetkinen livekunto. Sateenkaaren ja purppuran sävytteinen ilta oli siis luvassa.

On The Rocksin illan avasi Mika Järvinen, jonka akustinen soolosetti olikin viihdyttävä. Järvisen omien kappaleiden lisäksi kuultiin maukkaita covereita mm. Johnny Cashin, Uriah Heepin ja Deep Purplen tuotannoista. Hyvä startti illalle. Keikan aikana paljastettiin myös, että Järvisen upean Uriah Heep -kirjan jatkoksi työn alla on nyt kirja Deep Purplesta. Tuskin maltan odottaa.Seuraavaksi iltaa jatkettiin ruotsalaisvoimin Captain Black Beardin vetäessä hyvän setin vanhakantaista hard rockia. Bändi toi jollain tapaa mieleen Thin Lizzyn ja ilohan tällaista oli kuunnella. Setin parhaimmistoon nousivat kaksi vielä julkaisematonta kappaletta, joten valmisteilla olevaa uutta albumia täytyykin ehdottomasti pitää silmällä.Joe Lynn Turnerin kanssa lavalla nähtiin myös ruotsalaisväriä, kun tällä kerralla musisoinnista vastasi sikäläinen Rock Icons Close Up -kokoonpano: Bobby Kimball Bandista tuttu kosketinsoittaja P-O Nilsson, Alien-yhtyeen basisti Ken Sandin sekä Glenn Hughesista tutut kitaristi Sören Andersen ja rumpali Pontus Engborg.Illan setti oli koottu odotetusti, mutta yllätyksettömästi Rainbown ja Deep Purplen hiteistä. Turnerin laulu oli hyvällä mallilla ja esiintyminen viihdyttävää. Virtaa ja esiintymishalua näyttää riittävän edelleen. Myös yleisö oli mukavasti menossa mukana, joten pienessä ja intiimissä Rocksissa tunnelma säilyi hyvällä tasolla läpi keikan. Bändi soitti pääosin ihan hyvin, mutta välillä tuntui haparointia olevan yllättävänkin paljon. Liekö sitten harjoitukset jääneet tällä kokoonpanolla vähiin, ilmeisesti. Painetusta settilistastakin skipattiin pari biisiä, mutta eipä tuo menoa sen kummemmin haitannut. Hyvä peruskeikka, mutta parempiakin iltoja on Turnerilta tullut nähtyä.Tästä setistä soittamatta jäivät Power ja Long Live..

Kevään aikana medioissa on huhuttu Rainbown comeback -aikeista. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, saammeko vielä jossain vaiheessa Joe Lynn Turnerin taakse tämän legendaarisen yhtyeen Ritchie Blackmoren johdolla… Turner ainakin näytti Rocksissa, että hänestä homman onnistuminen ei ole kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti