sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Amaranthe, Smash Into Pieces - Nosturi, Helsinki 28.2.2014


Ruotsalainen Amaranthe on tuttu vieras maassamme ja itsekin olen ehtinyt tältä bändiltä näkemään jo useamman keikan. Yhtyeen reipasta ja hyväntuulista esitystä on ollut aina ilo seurata, joten hyvillä mielin suunnaksi Nosturi ja tämänkertaisen Euroopan kiertueen avauskeikka.


Ennen Amaranthea illan avasi toinen ruotsalainen kokoonpano, eli viime vuonna debyyttialbuminsa Unbreakable julkaissut Smash Into Pieces.  Nosturi oli jo hyvissä ajoin varsin täynnä yleisöä ja illan lämppäri sai hienon tilaisuuden soittaa liki täydelle salille.


Smash Into Pieces kiitti mahdollisuudesta ja tarjosi hyvin yleisöön uponneen setin. Kuulimme melodista rockia tyyliin Nickelback ja bändi tuntui nauttivan ja viihtyvän lavalla varsin hyvin. Edes pienet tekniset ongelmat eivät pasmoja sekoittaneet vaan keikka vedettiin läpi varmasti ja viihdyttävästi. Itse kaipailin sinänsä hyvään musiikkiin hieman enemmän rockia, nyt mentiin melko pehmeissä ja jopa ”siirappisissa” tunnelmissa. Muutama erittäin laadukas kappale ja laulajan hyvä ääni nostivat keikan kuitenkin selvästi keskivertolämppäreiden yläpuolelle. Tällä bändillä on potentiaalia pitkälle uralle.Amaranthe avasi keikkansa The Nexus -albumin kappaleella Invincible ja heti kävi selväksi, että myös tehosteisiin oli nyt panostettu. Pommit paukkuivat ja liekit loimottivat. Bändi näytti ja kuulosti jälleen kerran erittäin hyvälle. Settilistaan oli koottu hyvä sekoitus yhtyeen kahdelta julkaistulta albumilta. Yleisö oli hyvin mukana ja aika kului kuin siivillä. Laulajatar Elize Rydin tulkitessa balladia Amaranthine, lavan edustaa valaisivat näyttävät kipinäsuihkut. Soundit läpi keikan olivat varsin hyvät ja selkeät. Varsinainen setti päättyi ykkösalbumin hittiin Call Out Of My Name, mutta Encoreiksi oli säästetty vielä pari maukasta vetoa. 1.000.000 Lightyears sekä tuoreimman levyn hieno nimikappale The Nexus. Vauhdikas ja hieno ilta oli näin näyttävästi paketissa. Amaranthen oikeastaan ainoana ongelmana on edelleen kappalemateriaalin vähyys, joten kolmoslevyn (toivottavasti sellainen on tulossa) myötä voitaneen odottaa vielä monipuolisempia ja pidempiä keikkoja. Bändi on hyvällä tiellä ja parantaa keikkojaan kaiken aikaa. Viihdyttävä ilta, joka kyllä taas kannatti kokea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti