keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ladyburn 38 yo 1973

Skotlannissa Lowlandsin alueella sijainneen Ladyburnin toiminta jäi aikoinaan varsin lyhyeksi, sillä tuo vuonna 1966 perustettu tislaamo suljettiin lopullisesti jo yhdeksän vuotta myöhemmin vuonna 1975.
Jonkun verran Ladyburnin viskiä on vielä saatavilla ja kun mahdollisuus tarjoutui, niin olihan tätä testattava.

Ladyburn 1973 38 yo, 42,1%. Bottled 2012. Hogshead #4490, Blackadder Raw Cask, 172 bottles.


Tuoksu on hieno. Syvä ja intensiivinen hedelmäisyys - raikas sitrus, mango, tuore lakritsi. Hento herukanlehden vivahde. Maitosuklaata, kevyt maltaisuus ja nätti tammi. Taustalla ripaus salmiakkia ja hedelmäpurkkaa.

Maku on kevyt ja erittäin pehmeä. Öljyinen suutuntuma. Runsas tammi, kukkaisöljy, raikas hedelmäisyys. Aprikoosia, greippiä, lakritsia, pihkaa.

Jälkimaussa hedelmäinen makeus kääntyy jännän suolaisuuden ja tammen yhdistelmäksi (merivedessä lionnut puu). Hapahko sitrus tuntuu kivana terävyytenä taustalla. Suklaisuutta nousee esiin, samoin jotain vahvaa kukkaisuutta/makeaa yrttiä. Maku jatkuu pitkään.

Kiehtova ja erilainen Lowland-viski, jonka makuprofiili on jotenkin täysin uniikki ja yllättävä. Mielenkiintoinen tuote, mutta n. 800€ hinta vie ainakin itseltä ostohalukkuuden omaan pulloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti