keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Steamroller - Tavastia, Helsinki 17.9.2012

Steamroller

Rockia, bluesia, funkya, poppia, improvisaatiota, tasokasta soittoa, huumoria, juomista, hauskanpitoa. Tätä kaikkea tarjosi maanantai-iltainen Steamrollerin keikka Helsingin Tavastialla.

Doug Aldrich

Mutta mikä on Steamroller? Asia selvinnee parhaiten tästä keikan virallisesta tiedotteesta:

"Englantilaisen Whitesnake-yhtyeen kitaristi-lauluntekijä Doug Aldrich höyryää syksyllä Suomeen SteamRoller -yhtyeensä kanssa. Koko SteamRoller -trio on koostettu Whitesnake-tähdistä: Aldrichin lisäksi SteamRollerissa vaikuttavat myös Whitesnake-rumpali Brian Tichy ja nyt laulumikkiin tarttunut basisti Michael Devin.
"Voisin jatkaa ikuisesti, voisin jammailla ikuisesti" totesi pitkän linjan rock-kitaristi Doug Aldrich tämän vuoden maaliskuussa Auditorium Merulassa, Italiassa. Palava himo soittamiseen onkin Aldrichin luotsaaman SteamRoller-yhtyeen takana: trio syntyi alunperin Whitesnaken pitäessä tällä hetkellä hengähdystaukoa saatuaan yli vuoden mittaisen kiertueensa päätökseen.
Sana voimatrion vaikuttavuudesta on kuitenkin levinnyt nopeasti. Kolmen sekä henkilöinä että muusikoina ainutlaatuisen whitesnakelaisen uusi kokoonpano on herättänyt kiinnostusta heti SteamRollerin ensi metreiltä alkuvuodesta 2012.
Doug Aldrich on kirjoittanut kaksi edellistä Whitesnake-albumia yhdessä yhtyeen legendaarisen keulamiehen, David Coverdalen kanssa. Ennen liittymistään multiplatinaa myyneeseen Whitesnakeen kymmenisen vuotta sitten Aldrich on soittanut muun muassa Ronnie James Dion kanssa. Basisti ja laulaja Michael Devin on viettänyt Whitesnakea edeltäneet vuotensa Kenny Wayne Shepherdin ja George Lynchin kanssa. Palkittu Whitesnake-rumpali Brian Tichy puolestaan on aiemmin soittanut muun muassa Billy Idolin, Ozzy Osbournen, Slashin ja monen muun seurassa".


Michael Devin


Yhtyettä on markkinoitu vahvasti juurikin Doug Aldrichin bändinä (Doug Aldrich's Steamroller), mutta heti keikan alkajaisiksi Aldrich totesi, ettei asia ole näin, vaan yhtye on tasavertaisesti koko kolmikon yhteinen juttu.
Bändin Euroopankiertueen avannut Helsingin konsertti oli samalla Stemrollerin ensimmäinen virallinen keikka!

Brian Tichy

Homma starttasi käyntiin Led Zeppelin-vedolla Immigrant Song ja jatkoa seurasi yli kahden tunnin ajan. Bändi oli hienossa vedossa ja musiiikia kuultiin laidasta laitaan. Settilistaan oli poimittu kappaleita Zeppelinin lisäksi mm. Jeff Beckiltä, Mountainilta, The Alman Brothers Bandiltä, Michael Jacksonilta ja tietysti Whitesnakelta. Jacksonin hitistä "Billie Jean" kuultiin varsin onnistunut rockversio ja Whitesnakea edustivat mm. Slow An' Easy, Cryin in the Rain, sekä todella upea Ain't no Love in the Heart of the City.
Kattaus antoi kuulijoille sopivasti haastetta, sillä mihinkään best of-tyyppiseen ratkaisuus ei tällä keikalla turvaudutta, joten moni kappale jäi itseltäkin tunnistamatta.
Esiintymisen ilo ja hauskanpito välittyivät yleisöön hienosti. Tällaista on hyvä rockviihde - taitavaa ja mukaansatempaavaa soittoa, mutta koko ajan pilke silmäkulmassa. Mukavan vaihteleva ja erilainen ilta Tavastialla.

Kippis!


Tästä settilistasta puuttuu ainakin "Slow An' Easy"

Lämppäribändi, Venäläinen OldScool, hoiti hommansa tyylikkäästi ja perinteistä 1980-lukuvaikutteista hardrockia soittava ryhmä jätti itsestään ihan positiivisen kuvan.

OldSchoolEi kommentteja:

Lähetä kommentti