tiistai 20. elokuuta 2019

Ben Bracken Speyside Single Malt

Edellisestä viskiarviosta on vierähtänyt jo pari viikkoa, joten korjataan tilanne. Siinä missä Viskikonttori julkaisee harvinaisuuksia toisensa perään, minä tyydyn nyt todelliseen halpisviskiin. Lasissa Saksassa 18€/0,7l. maksanut Lidlille pullotettu Ben Bracken Speyside Single Malt.

Ben Bracken Speyside Single Malt, 40%. Clydesdale Scotch Whisky Co. for Lidl


Tuoksu on pehmeä, kypsän luumuinen ja raikkaan sitruksinen. Maltaisuus on kevyttä. Pähkinää, toffeeta, maitokahvia ja makean hunajaisia piirteitä.

Maku on erittäin pehmeä ja helposti lähestyttävä. Makeahko hedelmäisyys hallitsee ja maltaisuus pysyttelee kevyenä. Aavistus lääkemäisyyttä ja suolaisuutta. Kuivattuja sekahedelmiä (sherryä?).

Jälkimaku kuivahtaa sopivasti ja alun mehukas hedelmäisyys kääntyy nyt happaman marjaisuuden suuntaan. Taustalta esiin nousee yrttistä katkeruutta, tummaa suklaata ja kahvia. Makujen tasapaino säilyy hyvin.

Vaikka tämä miellyttävä Single Malt ei luonnollisesti mikään suuri wow-elämys ole, niin tarjoaa se kuitenkin aivan huikean kovan hinta-laatusuhteen. Hintaluokassaan todella laadukas esitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti