keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Glenfarclas 1967 Cognac Casks

Viime lauantaina tuli istuttua iltaa Helsingin Puotilan Pikkulinnussa muutaman maukkaan viskilasillisen äärellä hyvässä seurassa. Viskikonttori-blogista löytyy kattava raportti illan tapahtumista ja siihen on varsin helppo yhtyä. Siitä ei siis tässä sen enempää. Illan tastingin jälkeen omaan lasiini valikoitui viski, joka osoittautuikin varsin onnistuneeksi valinnaksi.  Aika, paikka ja fiilis osuivat kohdalleen ja tätä konjakkitynnyreissä kypsynyttä Glenfarclasia maistellessa maailma tuntui pysähtyvän ja voidaan puhua kokonaisvaltaisesta viskielämyksestä. Katsotaanpa itse viskiä nyt tarkemmin.

Glenfarclas 1967 Cognac Casks, 40,7%. Distilled 17.11.1967, bottled 14.5.2010. Cask numbers 6543, 6544, 6545 & 6546. 732 bottles.


Tuoksu on raikas ja puhdaspiirteinen. Mehukas hedelmäisyys: Tuore luumu, aprikoosi ja ananas. Makea maltaisuus ja raikas minttuinen tuulahdus. Pehmeä tammi tuo tyylikkyyttä. Pähkinää ja aavistus suolaisuutta.

Maku on täyteläisen hedelmäinen ja hapahkon marjainen. Toffeeta, suolapähkinää, maitosuklaata, voita ja aavistus lakritsia. Tuoksun tavoin tammi on tyylikkäänä mukana ja maltaisuus pehmeää.

Jälkimaku kuivahtaa sopivasti ja tammi nousee enemmän esiin. Täyteläinen hedelmäisyys (kypsä aprikoosi), pähkinät ja lakritsinen suolaisuus hallitsevat. Tumman suklaan katkeruutta. Pituutta riittää hyvin ja makujen tasapaino on erittäin hyvä.

Kokonaisuutena tämä Glenfarclas tarjosi maukkaan ja tyylikkään viskituokion. Kovinkaan tyypillisestä tislaamopullotteesta ei tämän kohdalla voida puhua, mutta konjakkitynnyrikypsytys on tässä tapauksessa todella onnistunut ja sopii tähän viskiin kauniisti, tuoden sille herkullisen ja omaleimaisen vivahteen. Hieno elämys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti