maanantai 27. helmikuuta 2017

Sabaton, Accept, Twilight Force - Jäähalli, Helsinki 24.2.2017


Helsingin jäähallissa nähtiin mukava kolmen bändin kattaus parin ruotsalaisen- ja yhden saksalaisbändin voimin.

Illan avasi 2011 perustettu Twilight Force. Miehet mystisissä viitoissaan ja fantasiamaailmaan sijoittuvine kappaleineen tarjosivat puolen tunnin powermetalhölkän. Vauhtia ja yritystä oli, mutta jotenkin bändin tarkoitus ja päämäärä jäivät ainakin itselleni hieman epäselväksi. Sävellyksissä vaikutteita oli vahvasti esim. Sonata Arctican suuntaan.

Sitten itselleni illan odotetuin tunti ja lavalle Saksan heviylpeys Accept. Vaikka bändi on tällä Sabatonin kanssa meneillään olevalla yhteiskiertueella lämppäribändin roolissa, olivat puitteet silti komeat. Upean ”metalliset” lavasteet ja hieno valaistus tarjosivat silmänruokaa laadukkaan musisoinnin oheen. Accept oli jälleen juuri niin vakuuttava kuin osasin odottaakin ja tämä tunti oli suurta hevimetallin juhlaa. Setissä ei yllätyksiä kuultu, mutta eipä tämä bändi niitä tarvitsekaan. Perusasiat kunniaan ja homma hoidetaan tyylillä himaan. Jyhkeät soundit ja tutut Accept-hitit veivät mukanaan vastustamattomasti. Tähän paikkaan 10+.
Sabaton tuntuu keikkailevan maassamme enemmän kuin moni paikallinen bändi ja tällä kerralla annos sotahistoriaa rymisteltiin tuoreimman The Last Stand -albumin tiimoilta. Lavarakennelma oli muokkautunut sitten viime näkemän ja nyt lavan taustana oli suuri videonäyttö, minkä välityksellä kappaleita elävöitettiin mm. sotaisilla videoklipeillä. Muuten lava oli ison osan keikasta savuisen utuinen ja melko hämärä. Näyttäviä pyrojakin nähtiin nyt aiempaa vähemmän.


Musiikillisesti illan keikka ei myöskään kiivennyt ihan parhaimpiin. The Last Stand -albumin kappaleet jäävät valitettavasti jälkeen yhtyeen aiemmasta tuotannosta ja tämä näkyi myös livenä. Vanhemmasta materiaalista soittoon oli otettu paria poikkeusta lukuun ottamatta yllätyksettömät valinnat, mutta ilonaiheitakin toki löytyi. The Art of War -levyltä napattu Union (Slopes of St. Benedict) oli hieno veto ja harvemmin kuultua herkkua. The Coat of Arms -levyn The Final Solution kuultiin akustisena versiona, mikä jätti hieman ristiriitaisen tunteen. Hieno kappale, mutta jotenkin tuo akustisuus ei Sabatonin tyyliin sopinut.Aivan parhaimmillaan Sabaton ei tänään ollut ja Accept korjasi illasta selkeän pistevoiton. Twilight Forcella on kaikki mahdollisuudet kiivetä lajissaan ylöspäin, mutta matka on vielä pitkä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti