maanantai 31. lokakuuta 2016

Ensiferum Acoustic Spectacle - On The Rocks, Helsinki 28.10.2016


Folkmetalryhmä Ensiferumin tammikuinen akustinen keikka Tampereen Klubilla oli varsin viihdyttävä ja samaa herkkua saatiin nyt myös Helsingin On The Rocksissa. Illan otsikkona oli ”Ensiferum Acoustic Spectacle at On the Rocks” ja keikka myös kuvattiin tulevaa dvd-julkaisua varten. Yhtyeestä taannoin sivuun jättäytynyt kosketinsoittaja Emmi Silvennoinen oli myös saapunut tämän keikan ajaksi vahvistamaan bändin rivejä. Kiva ylläri.


Rocks oli täynnä ja heti avauskappale Twilight Tavernin aikana kävi selväksi, että tunnelmaa ei tältä keikalta tulisi puuttumaan. Yleisö lauloi niin antaumuksella mukana, ettei vastaavaa ihan joka keikalla koeta. ”Enskan” folkmetalli taipuu mainiosti akustiseen muotoon ja bändi kuulosti, kuten alkuvuodesta Tampereellakin, ihan pirun hyvälle. Kitarat ja basso saivat nyt siis tuekseen Silvennoisen koskettimet ja kun pakettiin lisätään vielä harmonikkataituri Netta Skog, niin hyvä soppa oli valmis.


Illan settilistaan oli sekoitettu reippaita ralleja sekä rauhallisempi kappaleita sopivassa suhteessa, kokonaisuuden pysyessä läpi keikan viihdyttävänä. Netta Skog haitareineen oli musiikissa vahvassa roolissa, mutta hienosti hoitui laulupuolikin. Skogin tunteikkaasti tulkitsema Tears oli yksi illan helmistä. Skogin soolo-osiossa kuultiin perinteinen haitariklassikko Säkkijärven Polkka, mutta sen lisäksi Iron Maidenin The Trooper, jossa yleisö pääsi hoitamaan lauluosuudet.


Keikan loppupuolelle oli säästetty takuuvarmat suosikit ja kappaleet kuten Iron ja Lai Lai Hei nostivat tunnelman kattoon. Yleisö lauloi hurmoksessa. Yhteislaulua saatiin myös illan viimeiseen kappaleeseen, kun Irwin-klassikko Rentun Ruusu soi Ensiferumin käsittelyssä riemastuttavan toimivasti.

Loistokeikka!

Bändi:

Petri Lindroos - laulu, kitara
Markus Toivonen - kitara, laulu
Sami Hinkka - Basso, laulu
Janne Parviainen - rummut
Netta Skog - harmonikka, laulu
+ Emmi Silvennoinen, koskettimetEi kommentteja:

Lähetä kommentti