maanantai 9. toukokuuta 2016

Viikate - Suistoklubi, Hämeenlinna 5.5.2016


Musiikkimedioissa on ollut paljon juttuja siitä, kuinka rockkeikkojen yleisömäärät ovat kaiken aikaa pienenemään päin. Varsinkin pienempien ja tuntemattomampien yhtyeiden on vaikea saada katsojia liikkeelle. Helatorstai-illan Viikatteen keikka ei tästä ongelmasta kärsinyt, vaan bändin noustessa Suiston lavalle klubi oli ääriään myöten täynnä.


Viikatteen musiikissa yhdistyvät niin rock, iskelmä kuin hevikin ja mollivoittoiset (mutta toisaalta iloiset) laulut ovat keränneet laajan ystäväpiirin laajalta kuluttajakunnalta. Pari vuotta sitten julkaistu Panosvyö-albumi teki kunniaa Motörheadille ja tuo coverlevy on lajissaan erittäin onnistunut ja hyvä.

Tänään ei kuitenkaan Moottoripäitä kuultu, vaan illan anti keskittyi Viikatteen omaan tuotantoon. Pääosassa paistatteli bändin uusin albumi XII - Kouvostomolli, jonka mainiot kappaleet taittuivat toimivasti myös liveversioiksi. Ilta oli viihdyttävä ja varsinkin vanhemmat hitit nostivat tunnelman varsin hyvälle tasolle. Illan ainoa cover oli kotimaista alkuperää, eli 1980-luvun lopun Mana Mana -yhtyeen tuotannosta poimittu Maria Magdalena. Tämä olikin Viikatteen käsittelyssä toimiva veto.


Viikate on aina ollut tyylikäs yhtye ja Suistollakin homma hoidettiin esimerkillisesti. Tarttuvat melodiat, lämminhenkinen tunnelma, hyvä äänentoisto ja näyttävät valot takasivat viihtyvyyden.

Tämä käsin kirjoitettu settilista on hieman kryptinen, mutta ainakin Viikatteen musiikista perillä olevat ymmärtänevät sisällön :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti