maanantai 30. toukokuuta 2016

Bowmore Mizunara Cask Finish

Maistelussa Bowmoren viime vuonna julkaisema varsin mielenkiintoinen Mizunara Cask Finish. Pullote on ikämerkitsemätön, mutta sen sisältämä viski on tislattu 1990-luvulla. Kypsytys on tapahtunut pääosin ex-bourbontynnyreissä , mutta mukana kerrotaan olleen myös pieni osa ex-sherrytynnyreissä kypsytettyä viskiä. Näiden tynnyreiden sisällöt on yhdistetty ja laitettu kypsymään kolmeksi vuodeksi harvinaisiin japanilaisiin Mizunara-tammitynnyreihin.

Bowmore Mizunara Cask Finish, 53,9%. 2000 bottles, (2015)


Tuoksu on tyylikäs ja sitä hallitsevat tuore puu, raikas trooppinen hedelmäisyys, vanilja ja toffee. Turvesavu on vain hentoinen aavistus. Yleisilme on puhdaspiirteinen ja hienostunut.

Maku on pehmeä ja suuntuntumaltaa kermaisen täyteläinen. Tuore tammi tuntuu sopivan vahvana. Makeaa trooppista hedelmää, johon sekoittuu kuivempina sävyinä voimakasta herukkaa ja hapahkoa sitrusta. Turvesavu nousee taustalta hiljalleen esiin.

Jälkimaussa herukkaisuus voimistuu edelleen ja tammi tuntuu nyt kuivana ja tanniinisena. Sitrusta, vaniljaa ja mustaherukanlehteä. Maku säilyttää vahvuutensa pitkään.

Pieni vesilisä tuo viskiin makeutta ja turpeisuus korostuu hieman. Tammi tuntuu edelleen tuoreena ja selkeänä.

Kokonaisuutena tämä Mizunara Cask Finish on puhdaspiirteinen ja odotukset täyttävä Bowmore. Hyvä ja mielenkiintoinen viski, johon Mizunaran käyttö tuo tyylikkään ja toimivan vivahteen.  Valitettavasti pullon hinta on karmivan kova (+-1000€), joten ainakaan omassa hyllyssäni tätä pulloa ei tulla näkemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti