maanantai 16. toukokuuta 2016

An Evening With Anneke Van Giersbergen, Acoustic Tour 2016 - Semifinal, Helsinki 13.5.2016


Hollannin heleä-äänisen Anneke van Giersbergenin akustinen kiertue pysähtyi ilahduttavasti myös Suomeen parille keikalle. Konserttipaikkoina olivat Turku ja Helsinki. Olin paikalla Helsingissä, missä pieni ja intiimi Semifinal-klubi oli loppuunmyyty jo ennakkoon.

Edellisen kerran Anneke nähtiin Helsingissä The Sirens -projektin kanssa viime kesän Tuskassa ja sitä ennen akustisesti Arjen Lucassenin kanssa Nosturissa. Nyt Semifinalissa Anneke esiintyi siis kokonaan yksin ja oikeastaan jatkoi siitä, mihin hänen soolosettinsä Nosturissa jäi.


The Gathering -tuotannosta napatulla My Electricity -kappaleella alkanut setti oli jälleen valloittava ja lämminhenkinen. Illan konsertissa kuultiin paljon Annekelle henkilökohtaisesti tärkeitä covereita ja laulajattaren soolotuotantoa esiteltiin nyt vain yhden kappaleen verran. Tämä Drive-albumin herkkä My Mother Said olikin yksi illan hienoimpia.

Näillä Annekan soolokeikoilla on kuulemma toivottu eniten kahta asiaa: Devin Townsend -kappaleita, sekä Slayeria. Slayer on noussut lämminhenkiseksi vitsiksi, sillä jollain keikalla Anneke oli tapaillut kitarallaan South Of Heavenin introa. No, Slayeria ei kuultu, mutta Deviniä kyllä. Addicted-levyn Ih-Ah! olikin aivan loistava veto.


Illan aikana kultiin hienojen musiikkiesitysten lisäksi myös paljon jutustelua, kun Anneke tuttuun ja humoristiseen tyyliinsä kertoili tarinoita ja taustoja esitettäviin kappaleisiin liittyen. Ilta päätettiin maukkaalla kolmen coverin putkella. Queenin Who Wants to Live Forever oli koskettavan kaunis, Pink Floydin Wish You Were Here soi vahvana ja Dolly Partonin Jolene sai lopuksi hymyn varmasti jokaisen paikalla olleen huulille.

Hieno keikka!

1. My Electricity (The Gathering)
2. Songbird (Fleetwood Mac)
3. My Mother Said
4. Saturnine (The Gathering)
5. I’m on Fire (Bruce Springsteen)
6. Locked Away (The Gathering)
7. Sex on Fire (Kings of Leon)
8. Ih-Ah! (Devin Townsend Project)
9. Broken Wings (Mister Mister)
10. Drowning Man (U2)
-------
11. Who Wants to Live Forever (Queen)
12. Wish You Were Here (Pink Floyd)
13. Jolene (Dolly Parton)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti