maanantai 25. helmikuuta 2013

Lullacry, Musta Joutsen - Suistoklubi, Hämeenlinna 22.2.2013

Lullacry

Suiston perjantaissa oli tarjolla kaksi kotimaista bändiä, Lullacry ja Musta Joutsen.

Illan avasi Musta Joutsen, jonka iskelmä/pop/rock ei ollut aivan suosikkiosastoani. Osa vähälukuisesta yleisöstä näytti pitävän esityksestä kovastikin, mutta itse keskityin lähinnä kameran asetuksiin ja valokuvausharjoitteluun..

Musta Joutsen

Lullacry olikin sitten itselleni se odotettu "kohde". Melodisella metallimusiikilla on aina vahva paikka sydämessäni ja kun tämä pitkän linjan yhtye oli vielä livenä näkemättä, olivat odotukset melko korkealla.


Setin ensimmäisessä kappaleessa vei hetken, ennen kuin pienen hakemisen jälkeen soundit saatiin ruuvattua kohdalleen ja tästä eteenpäin homma lähtikin rullaamaan varsin mainiosti. Bändi soitti hyvin ja laulajatar Tanja Lainion pehmeä, mutta vahva ääni toimi livetilanteessa mahtavasti. Yhtyeen esiintymistä ei vähäinen yleisömäärä häirinnyt, vaan bändistä välittyi aitoa soittamisen riemua. Monet kappaleet kasvoivat livetilanteessa studioversioita vankemmiksi ja Lullacry lunasti odotukseni hyvänä livebändinä kiitettävällä arvosanalla.Levyltä kuunneltuna Lullacry on ollut hieman tasapaksun ja "tavanomaisen" oloista, mutta tällä livekeikalla bändi veti pisteet komeasti kotiin ja nyt keikan jälkeen soitossa olleet CD:t avautuvat kuuntelukokemuksina aivan eri tavalla kuin ennen. Tässä juuri yksi livemusiikin viehätys piileekin, hyvä keikka saa ne hyllyssä pölyttyneet levytkin heräämään taas uuteen eloon.


Lullacry:

Tanja Lainio: laulu
Sami Leppikangas: kitara
Sauli Kivilahti: kitara
Kimmo "Heavy" Hiltunen: basso
Jukka Outinen: rummut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti