sunnuntai 12. elokuuta 2012

Bowmore Springtide

Testissä uusi travel retail-markkinoille suunnattu sherrrykypsytetty Bowmore.

Bowmore Springtide, 54,9%. Matured in first- and second fill Oloroso Sherry Butts


Tuoksussa kuivaan sherryisyyteen sekoittuu raikasta merellisyyttä. Kuivattuja sekahedelmiä, sitruksista terävyyttä. Tummaa vahvaa suklaatoffeeta, salmiakkia, maitokahvia. Hyvin hento turpeinen vivahde.

Maku on vahva ja melko täyteläinen. Runsas kuiva sherryisyys on hallitsevaa. Lakritsi/salmiakki, terävä sitrus. Taustalta nousee esiin tervaista makeutta. Aavistus hiiltynyttä puuta, mutta turvesavuisuus pysyttelee yllättävän piilossa. Hyvä makujen tasapaino!

Jälkimaku on pitkähkö, vahvapiirteinen ja raikas. Laimentamattomana melko terävä. Todella kuiva sherryisyys tuntuu vahvana. Taustalla kevyesti tammea, suolaisuutta sekä sitrusta.

Pieni vesilisä pehmentää ja makeuttaa viskiä hieman, muttei oikeastaan tuo mitään uusia vivahteita esiin. Kokonaisuus on ehkä hieman yllättävänkin suoraviivainen.

Verrokkina vierellä maistelussa oli Bowmore "Maltmen's Selection", joka oli hieman makeampi, täyteläisempi ja jälkimaultaan pidempi ja intensiivisempi.

Kokonaisuutena Springtide on hyvä ja tuhdin sherryinen Bowmore, mutta tässä maistelussa ei aivan yltänyt todella herkullisen Maltmen's Selectionin tasolle.  Springtiden hinta on ikämerkinnättömäksi viskiksi kova (n. £130), joka on kyllä hieman yläkanttiin, mutta toisaalta viski on kuitenkin hyvää ja taas hieman erilainen (kuivempi) näkökulma sherrykypsytettyihin Bowmore-pullotuksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti