keskiviikko 22. elokuuta 2012

Bowmore 100 Degrees Proof

Testissä aiemmin arvioidun Springtiden jatkoksi toinen "travel retail"-uutuus Bowmorelta.

Bowmore 100 Degrees Proof, 57,1%


Tuoksu on terävä, raikkaan merellinen ja hieman suolainen. Makeaa hedelmäisyyttä (aavistus sherryä?). Lakritsia, kevyt turvesavuisuus. Nuori.

Maku on raikkaan kirpakan hedelmäinen. Turvesavuisuus nousee esiin jopa yllättävänkin vahvana. Kypsien hedelmien makeutta. Turpeisuus taittuu hieman tympeäksi (märkä pahvi). Tasapaino?

Jälkimaku säilyy voimakkaana ollen turpeinen, kypsän hedelmäinen ja kevyen suklainen. Suolaisuutta, sitrusta, hento herukan vivahde. Makujen tasapaino hieman hajoaa.

100 Degrees Proof on yksi keskitason nuori Bowmore muiden joukossa. Makuprofiili muistuttaa Bowmoren 10 yo Tempestiä lisättynä kevyen sherryisellä vivahteella. Makujen tasapaino tosin jätti paljon toivomisen varaa.

100 Degrees Proof maksaa tax freessä noin £50/L. Springtiden arviossani hieman kritisoin sen kalliihkoa hintaa (£130/0,7L.), mutta nyt nämä kaksi viskiä maistettuani tuo hintaero tuntuu jopa perustellulle. Viidelläkympillä saa vahvan , mutta hieman tylsän viskin, kun taas kalliimpi sijoitus tarjoaakin jo pullollisen oikeasti maukasta Bowmorea. Tasoro näiden kahden viskin välillä on todella suuri.

2 kommenttia:

  1. Miksiköhän tällainen on ylipäänsä lanseerattu, kun Tempestit ovat tuntuneet hyvin vakiinnuttaneet paikkansa? Liian monenlaisissa kääreissä melkein samaa viskiä ei ainakaan minua erityisemmin kutsu ostoksille.

    VastaaPoista
  2. Joo eipä tuo suuremmin tosiaan säväyttänyt. Monilla tislaamoilla nyt on vaan tapana tehdä perusvalikoiman lisäksi erillinen "tax free"-valikoima. Toisaaltahan tuo on ihan hyvä että on valinnan varaa ja erilaisia tuottaita tarjolla. Makujakin kun on niin monia ja varmasti tämäkin 100 Degrees Proof löytää ystävänsä ja päätyy edullisena pullona moneen ostoskoriin.

    VastaaPoista