keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Pelle Miljoona United - Ämyrock 30.6.2012

Ämyrock, tuo Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali (1974-) Hämeenlinnan kaupunginpuistossa on kuulunut itselläkin kesäohjelmaan aina ajan salliessa jo vuosien ajan. Tänä vuonna mielenkiintoni kohdistui Pelle Miljoona United-kokoonpanon esitykseen.


Pelle Miljoona on merkittävä osa suomalaista rockhistoriaa ja omissa muistoissakin mennään jo yli 30 vuoden päähän. Vieläkin voi elävästi muistaa, kuinka yläasteen luokkaretkibussissa soi c-kasetilta Pelle Miljoona Oy:n klassikkoalbumi Moottoritie On Kuuma.

Pilvisestä ja pienten sadekuurojen sävyttämästä säästä huolimatta kaupunginpuiston kentälle oli kerääntynyt mukavan paljon väkeä viettämään leppoisaa lauantai-iltaa.
Punkrockin/uuden aallon nousukauden ajat 1970-luvun lopulta palasivat välittömästi mieleen yhtyeen aloittaessa settinsä kappaleella Rikoin Lakia (I Fought The Law). Bändi soitti kovaa, kuten asiaan kuuluukin ja yleisö oli heti täysillä mukana. Tunnin settiin oli mahdutettu oikeastaan kaikki oleellinen, mitä olinkin tullut kuulemaan. Moottoritie On Kuuma, Lanka Palaa, Juokse Villi Lapsi, Tahdon Rakastella Sinua, Olen Kaunis yms. klassikot tempaisivat totaalisesti mukaansa. Nostalgista, mutta sopivan tuoreella otteella esitettynä.
Yhtye, Pelle Miljoona (rummut, laulu), Tumppi Varonen (basso, laulu) sekä Jukka Melametsä (kitara) vetivät osansa ammattimaisen varmalla otteella ja yleisöön hienosti välittyneellä hyvällä asenteella. Tästä voisi moni bändi ottaa mallia. Keikka oli yksi parhaista koskaan Ämyssä kuulemistani.


Kaikkiaan siis hieno ilta Ämyssä, vaikka osaltani tilaisuus jäikin tänä vuonna vain tähän yhteen (mutta sitäkin perempaan) esitykseen! Tähän onkin hyvä päättää tämänkertainen keikkaraportti ja laittaa soittimeen Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie On Kuuma, mutta nuhraantuneen c-kasetin sijaan remasteroituna cd-versiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti