tiistai 5. heinäkuuta 2016

Iron Maiden, Sabaton, Amon Amarth, Stratovarius, The Raven Age - Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna 29.6.2016


Yksi kesän odotetuimmista musiikkitapahtumista oli Iron Maidenin saapuminen Kantolaan. Tuoreen The Book Of Souls -albumin myötä kiertävä bändi oli houkutellut paikalle noin 23000 kuulijaa. Sää oli mitä mainion, kentän ruoho vihreää ja puitteet kaikilta osin kunnossa.


Illan avasi brittiläinen The Raven Age. Bändin setti oli tylsä, eikä tästä sen enempää tarinaa irtoa. Tyylillisesti ainakin ajoittain yhtye toi mieleen Nickelbackin. Yhtyeessä kitaraa soittaa George Harris, joka on Iron Maiden -basisti Steve Harrisin poika.


Uprising
Promised Land
The Death March
Eye Among the Blind
The Merciful One
Salem's Fate
Angel in Disgrace


Sitten lavalle illan ainoa kotimainen, eli Stratovarius. Hyvä perussetti, mutta bändi on tullut nähtyä viime vuosina niin useasti, että yllätysmomentit olivat vähissä. Varmaa ja laadukasta tekemistä kuitenkin.


My Eternal Dream
Eagleheart
Phoenix
SOS
Shine in the Dark
Black Diamond
Unbreakable
Hunting High and Low


Ruotsin viikinkimetalliylpeys Amon Amarth sai käyttöönsä seuraavan tunnin. Tuore levyjulkaisu Jomsviking oli hyvin edustettuna setissä ja taustakankaalla. Nyt oli kovaa settiä! Bändi soitti hyvin ja laulaja Johan Heggin örinälaulu täydensi pakettia. Upeita melodioita ja vahvoja riffejä sisältänyt setti oli mukaansatempaavan viihdyttävä.
The Pursuit of Vikings
As Loke Falls
First Kill
Death in Fire
Deceiver of the Gods
War of the Gods
Raise Your Horns
Guardians of Asgaard
Twilight of the Thunder God


Seuraavaksi toinen ruotsalaisvieras ja tuttu suomenkävijä Sabaton. Parhaimmillaan Sabaton on äärimmäisen viihdyttävä ja kova livebändi, kuten tätä blogia lukeneet ovat saattaneet arvioistani huomata. Tänään ei kuitenkaan ollut Sabatonin päivä. Alun mikrofoniongelmat vesittivät tunnelmaa ja yhtyeelle annettu esiintymisaika oli auttamatta liian lyhyt. Kiire paistoi läpi, eikä setistä muodostunut ehjää kokonaisuutta. Muutamat yksittäiset kappaleet toimivat kuitenkin totutun hyvin.
Ghost Division
Carolus Rex
Soldier of 3 Armies
Swedish Pagans
Resist and Bite
The Lost Battalion
To Hell and Back
Talvisota
Primo Victoria


Iron Maiden aloitti oman kaksituntisensa hiljalleen hämärtyvässä illassa klo 21 ja lava oli upea. Maya-temppeleistä innoituksensa saanut lavarakennelma täydentyi kappaleiden mukaan vaihtuvilla taustakankailla ja upea valaistuskin alkoi päästä oikeuksiinsa mitä pidemmälle ilta eteni.


Settilistalla oli paljon uuden albumin materiaalia, mikä oli vain positiivinen asia. Tämän kiertueen jälkeen monet nyt kuulluista kappaleista tulevat tippumaan setistä, joten nyt oli ainutlaatuinen tilaisuus kuulla näitä Book of Souls -vetoja livenä.

Yhtyeen esiintyminen oli silminnähden hyväntuulista ja vauhdikasta, kuten on totuttukin näkemään. Kappalemateriaalia bändillä on niin paljon, että jopa Run To The Hillsin, Aces Highin tai Running Freen kaltaiset hitit oli jätetty sivuun tuoreemman materiaalin tieltä. Klassikko-osastolta Children of The Damned oli upea, kuten myös keikkojen ikisuosikki Fear Of The Dark. Vuosituhannen vaihteen Brave New World -levyltä poimittu Blood Brothers oli myös hieno valinta settiin ja yksi illan upeimmista.

If Eternity Should Fail
Speed of Light
Children of the Damned
Tears of a Clown
The Red and the Black
The Trooper
Powerslave
Death or Glory
The Book of Souls
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
--------
The Number of the Beast
Blood Brothers
Wasted Years
Iron Maiden mallia 2016 on edelleen vahvassa vedossa ja ilta Kantolassa osoitti toistamiseen alueen toimivuuden edellisvuoden AC/DC-keikan tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti