perjantai 15. heinäkuuta 2016

Dave Evans & Finnish Badasses - Suistoklubi, Hämeenlinna 8.7.2016


Tasan ei mene nallekarkit rockmaailmassa. AC/DC veti vuosi sitten Hämeenlinnan Kantolaan 55 000 henkeä, mutta nyt yhtyeen alkuperäinen laulaja Dave Evans houkutteli Suistoklubille vain noin 30 hengen yleisön.

Dave Evans on varmasti suurelle yleisölle tuntematon nimi, sillä pesti AC/DC:ssä oli lyhyt ja ajoittui vuosiin 1973-1974. Tältä ajalta muistona on kuitenkin yksi single, Can I Sit Next to You, Girl / Rockin' in the Parlour.

Tämän jälkeen Evans ei kuitenkaan jättänyt musiikkia, vaan tuotantoa on syntynyt esim. Rabbit-bändin kanssa ja sooloartistina. Nyt Evans saapui Suomenkiertueelle taustayhtyeenään Finnish Badasses. Suistolla nähtiinkin kovassa vedossa oleva vokalisti ja myös illan bändi oli tasokas. Settiin oli poimittu luonnollisesti tuon yllämainitun sinkun molemmat kappaleet, mutta myös Bon Scottin aikaista AC/DC-musiikkia ja omaa soolotuotantoa.


Pieni yleisömääräkään ei haitannut, vaan tunnelma oli hyvä läpi tunnin ja vartin kestäneen konsertin. Evans osoitti olevansa laulajana tasokas ja kyllä tätä ääntä olisin mieluusti voinut kuunnella lisää AC/DC-bändissäkin! Toki Bon Scott ja Brian Johnson nostivat ”Eiskadeiskan” maailmanmaineeseen, mutta varmasti Evans olisi pärjännyt ihan yhtä hyvin.

Settilistan ulkopuolelta kuultu encore Whole Lotta Rosie niittasi illan maukkaaseen päätökseen ja taas sai keikkapaikalta poistua yhtä hienoa elämystä rikkaampana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti