torstai 19. helmikuuta 2015

Bowmore 25 yo Small Batch Release

Lasissa iäkäs ja varsin herkulliseksi osoittautunut Bowmore.

Bowmore 25 yo Small Batch Release, 43%. Aged in American bourbon and Spanish sherry casks. (~2014)


Tuoksu on raikkaan marjaisa ja makean laventelinen. (Yli)kypsää trooppista hedelmäisyyttä. Tässä on jotain samaa kuin alkuperäisessä Bowmore Darkestissa, mutta vähemmän sherryisenä. Taustalla vaniljaa, banaania, sekä kevyesti tammea. Hyvin hento turvesavun häivähdys. Sherryisyys pysyttelee yllättävänkin kevyenä taustalla.

Maku on makeahko ja melko täyteläinen. Makea kukkaisuus (laventeli) on selkeästi esillä. Sherryisyys on kevyttä, (selvästi kevyempää kuin Bowmoren edellisissä 25-vuotiaissa). Hento turpeisuus pyörii ympärillä. Raikas marjaisuus. Tasapainoinen ja maukas yleisilme.

Jälkimaussa trooppiset hedelmät nousevat nyt kivan vahvana esiin. Sopivasti happamuutta (sitrus), sekä kevyt tammen vivahde. laventeli ”leijuu” ympärillä hitaasti hiipuvaan loppuun saakka. Lopussa kiva suolainen vivahde.

Tämä Bowmoren 25 yo oli profiililtaan selvästi vähemmän sherryinen kuin aiemmat vastaavat, joten kevyemmät vivahteet ja raikas trooppinen hedelmäisyys pääsevät paremmin esiin. Ihan tyylikäs ja herkullinen viski!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti