tiistai 9. joulukuuta 2014

Bowmore 1997 "Hand-Filled", cask 23

Itsenäisyyspäivänä  linnan juhlien seuraaminen ei tuntunut kiinnostavalle ajanvietteelle, joten pienellä kaveriporukalla tuli illan aikana käytyä läpi muutamia mielenkiintoisia Bowmoreja.


Suurin osa oli jo entuudestaan tuttua juttua, mutta muutama uusi tuttavuuskin pääsi tarkastelun alle.
Tässä yksi aiemmin maistamaton, joka edustaa tislaamon tuoretta tuotantoa. "Hand-Filled -sarjan" Single Cask pullotteet ovat saatavissa vain tislaamolta.

Bowmore 1997 "Hand-Filled", 55,5%. Cask No 23. Distilled 14.1.1997, bottled 28.5.2013. First Fill Sherry Cask.


Tuoksu on voimakas ja todella tuhdin sherryinen. Kevyehkö turvesavun puraisu. Tervaista puuta, palanutta öljyä ja makeaa sitrusta.

Maku on vahva ja raskaspiirteinen. Täyteläinen sherryisyys tuntuu hurjana. Moottoriöljyä (hyvässä mielessä), palanutta tervaa, makeaa appelsiinia ja kypsää mustaherukkaa. Pehmeä turvesavu.

Jälkimaussa tuhti sherryisyys tuntuu nyt selvästi kuivempana. Mukaan nousee runsas suolaisuus (salmiakkilakritsi). Palanutta tammea ja ripaus katkeraa yrttisyyttä.

Huh. Onpas hurjaa tavaraa. Tässä Bowmore runsaan sherryn ja vahvojen makujen ystäville. Eihän tästä voi olla tykkäämättä, vaikka esim. vierellä maistetun Maltmen’s Selectionin pehmeyteen ja maukkaaseen mehukkuuteen ei tämä viski ylläkään.  ”Brutaali herkku”.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti