maanantai 29. joulukuuta 2014

Blogi 6 vuotta! 2 x Single Cask Bowmore (1973 20yo & 1972 21yo)


29.12.2008 tulin perustaneeksi tämän blogin. Nyt tämän pienen ”projektin” parissa onkin vierähtänyt päivälleen jo kuusi vuotta. Blogin säännöllinen päivittäminen vaatii hieman aikaa, miettimistä ja vaivannäköä, mutta kun omiin kiinnostuksen kohteisiin keskittyen tätä harrastuksena tekee, on se ollut hauskaa ja antoisaa ainakin itselle ja toivottavasti myös teille lukijoille. On ollut ilo huomata, että blogin lukijamäärät ovat olleet kaiken aikaa tasaisesti kasvussa ja toki toivon tämän trendin jatkuvan edelleen. Ensi vuonna jatketaan totutulla kaavalla, eli lähinnä viski- ja konserttiarvioita on luvassa.

 Mutta nyt, kuusivuotisjuhlan kunniaksi kaksi mielenkiintoista Single Cask Bowmorea:

Bowmore 1973 20yo. Cask strength 56,8%. Bottled 1993. Cask: Single Oak Barrel. 204 bottles/ Germany.


Tuoksu on vahva, täyteläinen ja runsaan vaniljainen. Sitrusta, trooppisia makeita keltaisia hedelmiä. Turvesavuisuus tuntuu taustalla hyvin hentona.

Maku on voimakas ja tasapainoinen. Runsas hedelmäisyys hallitsee (raa’ahko mango, appelsiini). Tuhdisti vaniljaa ja toffeeta. Lakritsia, hento turpeisuus. Kuivahko tammen vivahde nousee esiin.

Jälkimaku on pitkä ja herkullinen. Maku säilyy varsin puhtaana kautta linjan. Pihkaista tammea, hapahkoa sitrusta. Turvesavu tuntuu edelleen kevyenä. Lopussa suolainen vivahde taittaa hedelmäisyyttä.

Vahva, maukas ja puhdaspiirteinen Bowmore. Erittäin hyvä esimerkki tislaamon laadukkaasta 1970-luvun alkupuolen tuotannosta.


Bowmore 1972 21yo. Cask Strength 49,1%. Bottled 1993. Cask: Single Sherry Butt. 474 bottles/ Germany.


Tuoksu on pehmeä ja mehukkaan sherryinen. Kevyesti turvesavua, sekä tervaista makeutta. Kokonaisuus on täyteläinen ja intensiivinen. Taustalta nousee esiin mausteisuutta (maustepippuri, kaneli). Hieno! ”Raikas ja eloisa”.

Maku on pehmeä ja täyteläisen makea. Runsas vahva sherry hallitsee maukasta kokonaisuutta. Tummaa suklaata, kahvia, lakritsia. Hyvin kevyt turvesavu. Raikas mintun vivahde. Paahtunutta puuta nousee esiin.

Jälkimaku jatkuu vahvana ja herkullisena. Mehukas sherryisyys on ”isoa”. Kiva mustaherukan vivahde. Hedelmäisyys kääntyy makeasta hieman happamampaan suuntaan. Tammi kuivattaa sopivasti. Turvesavu pyörii kevyenä ympärillä. Makua riittää mukavan pitkään.

Todella herkullinen ja klassinen ”Sherry-Bowmore”. Hieno viski.

1 kommentti: