perjantai 12. joulukuuta 2014

Anvil, Scene X Dream, Ranger - Nosturi, Helsinki 10.12.2014

Perinteistä metallia Nosturissa.


Illan avasi kotimainen Ranger – ja hyvin avasikin. Bändin tuotanto tarjoilee perinteistä metallia Manowarin, Motörheadin tai vaikkapa Slayerin hengessä ja hyvällä otteella. Vähäinen yleisö oli hyvin mukana ja tässähän oli ihan viihdyttävä avaus illalle. Voisin katsoa toistekin.

Ranger

Anvilin matkassa Eurooppaa kiertävä saksalainen Scene X Dream olikin sitten aneemisempi tapaus. Tylsät ja hieman progevivahteiset biisit eivät sytyttäneet sitten yhtään. Laulajan ääni toi paikoin mieleen Bruce Dickinsonin, mikä olikin sitten koko keikan positiivisin juttu. Kokonaisuutena kuitenkin haukotuttava esitys. Vuoden turhin keikka.

Scene X Dream

Anvil olikin sitten taas viihdyttävä.


Viimeksi 2011 Saxonin kanssa samaisessa paikassa nähty klassikkoyhtye tarjoili mukavan puolitoistatuntisen takuuvarmaa Anvil-menoa. Kitaristi-laulaja ”Lips”, Rumpali Robb Reiner ja yhtyeen uusi basisti Chris Robertson olivat laatineet hyvän settilistan, joka kattoi mukavasti yhtyeen uran. Keikan aikana kiinnitin huomiota varsinkin siihen, kuinka hyviä kappaleita bändin tuoreimmilta albumeilta löytyykään. Syystäkin Hope In Hell (2013) ja Juggernaut Of Justice (2011) olivat setissä vahvasti edustettuina.Kappaleiden väleissä Lipsin hauskat tarinat nostivat hymyn suupielille ja nähtiinpä toki miehen humoristinen tavaramerkkikin, eli dildolla soitettu kitarasoolo.


Anvil on sympaattinen bändi ja vaikka Nosturissa oli yleisön osalta varsin väljää, ei se tahtia haitannut eikä tunnelmaa latistanut. Lipsille ja kumppaneille on nostettava hattua siitä, että bändi jaksaa edelleen koluta keikkapaikkoja hyvällä työmoraalilla, vaikka suuri suosio näyttää bändiä kiertävän ikuisesti. Anvil kuitenkin pysyy ja jopa paranee vanhetessaan.  Rakkaudesta lajiin.

Setti taisi mennä jotenkin näin:

March of the Crabs 
666 
School Love 
Badass Rock 'n' Roll 
Winged Assassins 
On Fire 
This Is Thirteen 
Mothra 
Thumb Hang 
Swing Thing 
Hope in Hell 
Eat Your Words 
Metal on Metal 
----------
Forged in Fire 
Running
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti