perjantai 19. syyskuuta 2014

Arch Enemy, Insomnium - Pakkahuone, Tampere 18.9.2014


Tampereen Pakkahuoneen syyskuinen torstai-ilta tarjosi annoksen melodista death metallia rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista. Ennen Arch Enemyn tiukkaa tykitystä tunnelmaan virittäydyttiin kuitenkin progressiivisen metallimusiikin parissa.

Insomnium

Kotimainen Insomnium on kerännyt arvostusta metallipiireissä jo vuosien ajan, mutta itse näin yhtyeen vasta nyt ensimmäistä kertaa livenä.  Pitkät, monisävyiset kappaleet tarjoilivat pääosin ihan mukavaa kuultavaa. Osa bändin tuotannosta on kuitenkin minulle tuntematonta, joten ihan kaikkea en tästä vedosta valitettavasti irti saanut. Tunti kului kuitenkin suht nopsaan ja sitten olikin illan odotetumman setin vuoro.


Arch Enemy tuli nähtyä jo elokuun alussa Wackenissa isolla lavalla, jolloin uuden laulajan Alissa White-Gluzin (CAN) kanssa vedetty keikka oli vallan erinomainen. Laulajan vaihtuminen on aina bändeille suuri haaste, mutta Arch Enemy onnistui ihan nappiin kiinnittäessään Alissan sivuun jättäytyneen Angela Gossowin tilalle.


Onnistuneesta miehistönvaihdoksesta osoituksena on myös keväällä julkaistu War Eternal-albumi. Tämä Alissan debyyttilevy Arch Enemyn riveissä on vahva kokonaisuus ja yksi tämän vuoden parhaista metallijulkaisuista.

Pakkahuoneella nähtiin Wackenin tavoin kovassa vedossa oleva bändi. Kitaristi Michael Amottin johtama yhtye tarjoili maukkaan kattauksen kappaleita bändin uran varrelta. Muusikoilta nähtiin tyylikästä ja melko vähäeleistä soittoa ja yhtye kuulosti todella hyvälle. Alissa White-Gluz otti yleisönsä vahvalla ”örinälaulullaan” ja vauhdikkaalla esiintymisellään. Mainion ja viihdyttävän illan kohokohdiksi nousivat uuden albumin nimiraita War Eternal sekä reipas You Will Know My Name. Angelan aikaisista biiseistä säväyttivät jylhä Bloodstained Cross sekä aivan huikea No Gods, No Masters.


Tunnelmassa ei luonnollisestikaan aivan ylletty Wackenin valtavan yleisömeren hurmokseen, mutta hieno oli ilta Tampereellakin. Puolitoista tuntia kului kuin siivillä ja maukkaat melodiat soivat päässä vielä kotimatkallakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti