sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Bowmore 12 yo, Feis Ile Collection 2015

Bowmoren Feis Ile -festivaalipullotteet ovat olleet viime vuosina varsin laadukkaita. Vuoden 2015 versio on jäänyt maistamatta, mutta korjataan nyt tilanne sen osalta.

Bowmore 12 yo, Feis Ile Collection 2015, 59,6%. First Fill Sherry Butt. Distilled 7.10.2002, bottled 23.5.2015. Cask No 2214. 600 bottles.


Tuoksu on raikkaan sherryinen ja mehukas. Lempeä turvesavu nousee esiin mukavan vahvana ja makean tervaisena. Kypsä hedelmäisyys (luumua, taatelia ja rusinaa). Hapokas herukkainen marjaisuus. Lakritsin suolaisuutta ja vahvaa kahvia. Hyvä!

Maku on erittäin voimakas, mutta suutuntumaltaan hieman ohuehko. Pehmeä turvesavu, terva ja kuivahko sherry tuntuvat vahvoina. Tummaa suklaata ja kahvia.

Jälkimaku kuivuu ja tanniinista tammea nousee esiin. Poltettua sokeria, runsas määrä kuivattuja sekahedelmiä, tumman suklaan katkeruutta ja raikkaan sitruksen sävyjä. Pituutta riittää kohtalaisesti.

Jälleen hyvää Bowmore-laatua, joskin parannettavaakin jäi. Tuoksu oli selkeästi tämän viskin paras osa, mutta maku olisi kaivannut samalle tasolle noustakseen hieman lisää syvyyttä. Kokonaisuutena voisi ajatella, että tämä on Vuoden 2018 15 yo:n pikkuveli. Linkistä Viskikonttorin näkemys samaan pullotteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti