sunnuntai 11. elokuuta 2019

Wacken Open Air 2019: Perjantai 2.8.2019


Wackenin perjantai tarjosi ohjelmaa aamusta iltaan. Jo klo 11 lauteille nousi Tuskassa vakuuttavan keikan heittänyt Jinjer. Tässä oli siis reipas avaus päivään ja ukrainalaiset olivat jälleen kovassa vedossa, vaikka koko keikkaa en ehtinytkään seurata.
Samaan aikaan Jinjerin kanssa soittanut Equilibrium tuli tarkastettua vain nopeasti ja sen jälkeinen Queensrÿche tuli kuunneltua kauempana lavasta, joten näistä ei ole kuvia. Queensrÿchen nykykokoonpano tuntui toimivan hienosti ja vanhat klassikot yhdistyivät setissä saumattomasti uuden materiaalin kanssa.
Sitten folkmetallin pariin ja lauteille Eluveitie. Yhtye otti yleisönsä ja onhan tämä viihdyttävä ja monipuolinen ryhmä - genrensä kärkikastia. Ennen setin viimeistä kappaletta ukkonen puuttui taas peliin ja homma laitettiin seis. Uhkaavan säätilan vuoksi koko festivaalialue tyhjennettiin ja sään selkenemistä jouduttiin odottamaan noin tunnin verran. Taaskaan ukkosrintama ei kuitenkaan onneksi tapahtuma-alueelle iskenyt.
Saksassa suosittu Die Happy tarjoili mukavan ja hieman kevyemmän rockvälipalan telttalavalla, jonka jälkeen olikin aika suunnata takaisin päälavoille katsomaan Anthraxia.
iltapäivän ukkosen takia aikataulu oli vähän myöhässä ja lavalla oli vielä Bodycount feat. Ice-T. Kehuttu kokoonpano, mutta tämä metallin ja räppärin yhdistelmä ei kyllä itselleni oikein aukene.
Anthrax sitä vastoin tykitti taas takuuvarman ja laadukkaan setin. Aikataulun venymisestä johtuen keikkaa jouduttiin lyhentämään vartilla, mutta tunti tätä parasta thrashmetallia oli juuri passeli annos. Bändi on kyllä edelleen huimassa vireessä!
Within Temptation toi kontrastia raskaamman paahdon perään. Musiikillisesti ja visuaalisesti nähtiin upea keikka, joka omissa papereissani oli koko festivaalin kolmen parhaan joukossa!
Loistava meno jatkui heti perään, kun vuoronsa sai Blind Guardian -vokalisti Hansi Kürschin ja Iced Earth -kitaristi Jon Schafferin kipparoima Demons & Wizards. Tämä 2000-luvun alkupuolella kaksi albumia julkaissut ja nyt liki 15 vuoden jälkeen aktivoitunut bändi tarjosi upean elämyksen. Musiikki toimi mahtavasti ja valtaisat pyrot täydensivät paketin. Tässä oli itselleni koko festivaalin kovin keikka!
Vaikka makeaa oli tullut mahan täydeltä jatkuvalla syötöllä, niin eihän homma vielä tähän loppunut. Slayer murskasi Harder Stagen viimeisellä festarikeikallaan Euroopassa ja vaikka setti oli täysin identtinen Tuskassa nähdyn kanssa, niin kovahan tämä taas oli. Äänenvoimakkuutta ei nyt säästelty (kuten Helsingin kaupunkiolosuhteissa) ja bändin ura tuli nyt omalta osaltani päätettyä vakuuttavalla vedolla.
Illan lopuksi vielä D-A-D. Tässä kohtaa väsymys alkoi jo iskeä, eikä tähän jaksanut enää täysillä keskittyä. Lava oli näyttävä ja palavat rummut yms. showelementit olivat toki mukana. Huima perjantai oli paketissa.

JINJER






ELUVEITIE








DIE HAPPY





BODYCOUNT FEAT. ICE-T




ANTHRAX




WITHIN TEMPTATION









DEMONS & WIZARDS










SLAYER






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti