keskiviikko 14. elokuuta 2019

Wacken Open Air 2019: lauantai 3.8.2019


Tämän vuoden Wacken Open Airin päätöspäivä tarjosi nähtävää jälleen monella rintamalla.

Iltapäivästä huomio kiinnittyi ensimmäisenä päälavalle, jossa esiintymisvuoronsa sai tuttuakin tutumpi Battle Beast. Bändi otti ison lavan haltuun mallikkaasti ja keikka oli totutun viihdyttävä. Yleisöäkin oli paikalla jo valtavasti!

BB:n jälkeen vuorossa oli siirtymä Beer Gardeniin ja siellä luvassa oli annos nostalgiaa. Kim McAuliffen johtama Girlschool tarjoili kattauksen vanhoja klassikoita ja pari tuoreimman Guilty as Sin -albumin kappaletta. Keikan yleisilme jäi aavistuksen vaisuksi ja parempiakin vetoja on tullut Girlschoolilta nähtyä.

Uriah Heep jäi tällä kerralla aikataulusyistä väliinputoajaksi ja keikkaa tuli vain vilkaistua ohimennen. No, syksyllä bändi on saapumassa taas pitkälle kiertueelle Suomeen.

Kreikkalainen Septicflesh oli seuraava telttalavan mielenkiinnon kohde. Sinfoninen death metal soikin vakuuttavasti, vaikka genre ei nyt ihan ominta suosikkialuettani ole. Kappalemateriaalin sinfoniset elementit painuivat kuitenkin vahvasti mieleen.

Uriah Heepin tavoin loistava Powerwolf jäi nyt vähälle seurannalle. Setin kolme ensimmäistä kappaletta toimivat kuitenkin jälleen mallikkaasti ja pyroshow oli valoisuudesta huolimatta näyttävä. Sitten olikin jo taas kiiruhdettava telttaan…

Delain valloitti viimeksi Tuskassa ja tätä herkkua oli saatava nyt lisää. Keikka olikin tyylikäs täyttäen jälleen odotukset. Tästä bändistä tulee kyllä aina hyvälle mielelle!

Heti perään oli viereisellä lavalla vuorossa perinteistä brittiheviä. Diamond Head oli erittäin hyvä tarjoten teltan täyteiselle yleisölle klassikoiden ohella myös uuden The Coffin Train -albumin kappaleita. Metallican tunnetuksi tekemät Am I Evil ja Helpless olivat luonnollisesti mukana setissä.

Loppuilta, tai oikeammin yö menikin sitten taas päälavoilla. Parkway Drive oli juuri lopettelemassa omaa osuuttaan valtavien pyrojen loisteessa, mutta oma mielenkiinto oli jo seuraavassa esiintyjässä…

Saxonin tasan puolelta öin alkanut keikka tarjosi takuuvarman hittikimaran ja parhaimmillaan bändi on livenä genrensä ehdotonta eliittiä. Loppua kohden nousujohtoinen show tarjosi jälleen rautaisen kovan keikkaelämyksen.  Vuoden 2014 keikan maagisuuteen ei nyt kuitenkaan ihan ylletty, mutta kovassa vedossa veteraanit ovat!

Saxonin jälkeen suurimmalla osalla yleisöä alkoi festivaaliväsymys painaa ja festivaalin päättäneen Ragen aikana ei tarvinnut enää tungoksesta kärsiä. Yhtye esiintyi yhdessä Lingua Mortis Orchestran kanssa ja settilista koostui upean XIII -albumin kappaleista. XIII:n lisäksi yön ja festivaalin viimeisenä kappaleena kuultiin aina hieno Higher Than the Sky ja tämä tyylikäs keikka oli paketissa.

Wacken 2019 tarjosi jälleen huikean kattauksen maailman parasta metallimusiikkia ja festivaali on laajuudessaan sekä palkitseva, mutta toisaalta myös fyysisesti varsin raskas rupeama. Viisi upeaa kertaa on nyt takana ja ehkäpä tänne Wackenin ”pyhän maan” maisemiin tulee vielä joskus palattua.

Kooste festivaalin tapahtumista löytyy nyt myös Metalliluolasta:
https://metalliluola.fi/wacken-open-air-2019-huikea-kattaus-maailman-parasta-metallimusiikkia/


BATTLE BEAST




GIRLSCHOOL








URIAH HEEP




POWERWOLF





DELAIN






DIAMOND HEAD




PARKWAY DRIVE



SAXON









RAGE & LINGUA MORTIS ORCHESTRA








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti