tiistai 6. elokuuta 2019

Scorpions Rock n Roll Star Single Malt Whisky

Lasissa ruotsalaisen Mackmyran Scorpions Single Malt, jonka viimeistelykypsytys on tapahtunut saksalaisissa kirsikkaviinitynnyreissä.

Scorpions Rock n Roll Star Single Malt Whisky, Cherry Cask, 40%. Mackmyra Distillery. 

Matured in American ex-bourbon barrels as well as former oloroso sherry casks – but with an additional finish in German sweet cherry wine casks


Makean maltainen ja tuoreen tamminen. Hento kaunis kirsikan vivahde. Persikkaa. Suolaisuutta ja aavistus puuliimaa. Suklaisia sävyjä nousee esiin.

Maku on kohtalaisen täyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Tammi tuntuu makeana ja tuoreena. Kuivahko maltaisuus nousee taustalta esiin. Raakaa omenaa, suklaata ja hapahkoa kirsikkaa. Nuoruus paistaa läpi.

Jälkimaku kääntyy happaman sitruksen suuntaan. Tammi on edelleen runsaana mukana. Maltaisuus kuivuu reippaasti. Hapahkoa kypsää hedelmää - omenaa, kirsikkaa ja persikkaa. Tasapaino säilyy hyvin, mutta makukaaren vahvuus ja pituus loppuu vähän kesken.

Erikoinen kypsytystynnyri - uhka vai mahdollisuus? Tässä tapauksessa lopputulos on onnistunut ja pulloon on saatu varsin kelpo nuori ruotsalaisviski. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti