sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

TUSKA 2019: Sunnuntai 30.6.


Tuskan sunnuntai oli edellispäivien tavoin mukavan kesäinen ja väkeä valui alueelle jo hyvissä ajoin. Heti iltapäivästä myös perheen pienimmillä oli mahdollisuus osallistua Pikku-Tuskaan, jota tähditti Hevisaurus.

Itselle olin merkannut päivän kalenteriin viisi keikkaa, joten kiirettä siis jälleen piti lavalta toiselle juostessa.


DARK SARAH

Vanha tuttu Dark Sarah avasi osaltani Tuska-sunnuntain ja yhtyeen ”cinematic metal” sopi Kattilahallin hämyiseen tunnelmaan hienosti. Yleisöäkin oli paikalla jo kiitettävissä määrin. Heidi Parviaisen ja JP Leppäluodon johdolla yhtye sai varmasti jälleen monta uutta fania ja uusi Dark Sarah -albumikin on kuulemma valmistumassa! Tässäkin kohdassa oli harmi, että jouduin poistumaan hallista ennen keikan loppua, koska Helsinki Stagella oli aloittamassa kovassa nousukiidossa oleva ukrainalainen Jinjer.













JINJER

Jinjer keräsi teltan täyteen metallinnälkäistä yleisöä ja yhtye paiskasi ilmoille erittäin tiukan keikan. Melodinen death metal soi vahvasti ja laulajatar Tatiana Shmailyukin jämäkkä laulu pysäytti kuuntelemaan. Näyttävä Shmailyuk otti lavan ja yleisön haltuun niin tehokkaasti, että tässä oli itselleni koko festarin isoin yllätys. Arch Enemyn Alissa White-Gluz on saanut Ukrainasta vakavasti otettavan haastajan.
















BEHEMOTH

Puolan bläkkisylpeys Behemoth laittoi päälavalla pystyyn näyttävän shown, jonka tehoa ei edes päivänvalo vähentänyt. Valtaisat pyrot halkoivat ilmaa ja Nergal joukkoineen oli kivenkovassa iskussa. Loistavat soundit ja vahva esiintyminen takasivat viihtyvyyden, vaikka yhtyeen musiikkityyli ei nyt aivan ominta suosikkigenreä edusta. Tämä show olisi ansainnut paikan festivaalin päättäjänä, mutta pari settiä oli vielä katsottavana.



















HALESTORM

Halestorm nähtiin maassamme viimeksi Tavastialla viime vuoden syyskuussa ja tuolloin bändi taisteli keikan läpi kovan matkaväsymyksen rasittamana. Nyt Tuskan lauteilla nähtiinkin energisempi veto ja keikka oli nyt kaikilta osin taattua Halestorm-laatua. Vahvaäänisen Lzzy Halen laulusuoritus hakee kyllä vertaistaan ja pikkuveli Arejay pyöritti rumpusettinsä takana omaa vauhdikasta showtaan. Huikeaa tekemistä!



















THE HELLACOPTERS

Sunnuntain pääesiintyjä The Hellacopters tarjoili festivaalin pääteeksi annoksen rockia naapurimaastamme. Keikka rullailtiin varmaotteisesti läpi ilman sen suurempia showelementtejä, mutta ainakin itselleni jäi olo, että nyt yhtye oli hieman väärässä paikassa väärään aikaan. Päivän aiemmat bändit latasivat tiskiin sellaisen adrenaliiniryöpyn, että tähän ruotsalaiset eivät pystyneet vastaamaan. Kesken keikan löysinkin itseni hampurilaiskojulta, minne Hellacopters kyllä kaikui leppoisana taustamusiikkina, eikä kotimatkallekaan tarvinnut lähteä nälkäisenä. TUSKA 2019 oli bändien osalta paketissa.















Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen/Smoke On The Water -blogi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti