tiistai 9. heinäkuuta 2019

TUSKA 2019: Ruoka, juoma ja muut palvelut

Behemoth Tuskan päälavalla

TUSKA 2019 tarjosi laajan bändikattauksen lisäksi myös monipuolisia oheispalveluja. Otin selvää siitä, että mitä kaikkea alueelta löytyi ja kuinka uusittu alue kokonaisuutena toimi. Tämä järjestyksessään kahdeskymmenestoinen Tuska-festivaali houkutteli Helsingin Suvilahteen 43 000 hevipäätä kolmen festivaalipäivän aikana ja tämä on Tuskan kaikkien aikojen kävijäennätys. Perjantai ja lauantai olivat molemmat loppuunmyytyjä, keräten kumpikin 15 000 festarivierasta, sunnuntain yltäessä 13 000 kävijään.

Yleisömeri hetki ennen Stam1nan keikkaa.



YLEISTÄ

Tuska oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa K-18, joten olutkarsinat olivat poissa ja nyt myös alkoholijuomien kanssa liikkuminen onnistui koko festivaalialueella. Tapahtuman sisäänkäynti oli edellisvuosista poiketen siirretty Kalasataman metroaseman ja kauppakeskus Redin läheisyyteen. Festivaalialueen tälle puolelle oli saatu myös lisää tilaa, mikä tuntuikin toimivalle ratkaisulle. Tuskan loppuunmyyty perjantai kuitenkin paljasti, että kaikki ei toiminutkaan ihan suunnitelmien mukaan. Portille oli kertynyt illasta valtaisat jonot ja oikeastaan koko alue tuntui kovin tukkoiselle. Siirtyminen päälavalta pienemmille lavoille alkoi olla hankalaa, kun kulkuväyliä ei ollut. Ruoka- ja juomapisteillä oli ruuhkaa, samoin merchandise-pisteelle kiemurteli kaiken aikaa kymmenien metrien jono.  Tuskan järjestäjät kuitenkin tiedostivat pahimmat ongelmakohdat ja parannuksia saatiin jo heti lauantaille, jolloin homma toimi jo huomattavasti paremmin. Esimerkillisen nopeaa reagointia!  Yleisöä palvelivat esimerkiksi lukuisat ja monipuoliset ruoka- ja juomapisteet, Alepa-konttikauppa ja telttasaunat, sekä suosittu nimmarointipiste, missä oli mahdollisuus käydä tapaamassa yhtyeiden jäseniä. Solmusalissa järjestettiin haastattelutilaisuuksia ja Tuska Expossa saattoi tehdä ostoksia aina levyistä koruihin. Sunnuntain Pikku-Tuskaan Hevisaurusta katsomaan pääsivät myös perheen pienimmät.

Bändipaitoja joutui jonottamaan läpi festivaalin.



Tuska Expo

Saunaan!

Baariin!

Festivaalin pienin lava sekä viskibaari löytyivät kattilahallista.

Kattilahallin The Famous Bar kahdessa kerroksessa

Alepan konttikauppaan riitti jonoa.

Battle Beastin nimmarisessio aluillaan



Noora Louhimo - Battle Beast

Scott Ian ja Charlie Benante - Anthrax

Lzzy Hale - Halestorm


JUOMA

Festivaalin monet juomapisteet palvelivat yleisöä ja alueelta löytyi juotavaa varmasti jokaisen festivaalivieraan makuun. Myös Stadin Panimon ja Suvilahti TBA:n sijoittuminen alueelle toi monipuolisuutta valikoimiin. The Famous Whisky Bar löytyi tällä kerralla kattilahallista ja tarjolla oli tietty Famous Grousea, viskidrinkkejä ja muutama mallasviski. Ainakin Tuskan lauantai oli pääesiintyjän toiveesta täysin lasiton, joten viskit joutui nauttimaan muovikiposta.






Highland Park Valknut muovikipossa.

Oluelle!

Brooklynia hanassa.

Stadin Panimo

Tuskassa bissekin oli heviä!


Suvilahti TBA

Suvilahti TBA



Maistuisiko viini?


Viinibaarin tunnelmaa.

Famous Grousea kärrymyynnistä.

Lemmyn valinta: Viski ja kola.

Jotain erilaista.

Viiniä kärrystä

Teerenpelin PyyGin
Kahvia ja teetä

Smoothie!



RUOKA

Tuskan kuuluisa Black Dining tarjosi jälleen tasokasta ateriointia mustanpuhuvassa miljöössä ja alueen monet ruokakojut palvelivat niin lihan- kuin kasvistenkin ystäviä.  Muutama ruokakoju tuli testattua ja suosikiksi nousi Papa’s Smokery BBQ. Pulled Pork -hampurilainen oli suussa sulavan herkullinen.

Legendaarinen Black Dining

Papas Smokery BBQ tarjosi parhaan hampurilaisen

Burgeria - myös kasvisversiona.


Perkele!



TUSKA 2019 tarjosi mainiot kolme päivää raskaan rockin parissa. Raportit olivat nyt tässä, mutta Instagramiin riittää vielä "best of" -settiä kuvien osalta.


Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen/Smoke On The Water -blogi


Ps. Tuskan yleisökuvat katsottavissa Metalliluolan laajasta galleriasta:

https://metalliluola.fi/tuska-2019-yleisogalleria/





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti