lauantai 6. huhtikuuta 2019

Monstress of Guitar: Erja Lyytinen & Jennifer Batten - Pakkahuone, Tampere 4.4.2019


Taiturimaiset naiskitaristit Jennifer Batten ja Erja Lyytinen olivat pääosassa Tampereen Pakkahuoneella, kun Monstress of Guitar -kiertue pysähtyi kaupunkiin.

Jennifer Batten teki aikoinaan mittavan uran Michael Jacksonin kiertuekitaristina ja on sittemmin soittanut muun muassa Jeff Beckin kanssa.
Slidekitaran kuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen valittiin vuoden kitaristiksi European Blues Awardseissa vuonna 2017 ja ihan lähipäivinä julkaistaan hänen uusin albuminsa “Another World”, jolla myös Jennifer Batten vierailee. Ilahduttavasti levy oli jo keikalla ennakkomyynnissä.Ilta alkoi Battenin soolo-osuudella ja musiikin tukena nähtiin instrumentaalikappaleisiin sovitettu multimediaesitys. Musiikillinen ja kuvallinen matka vei kuulijat maailman ympäri aina Battenin kotikissoista Intian ja Japanin maisemiin, sekä 1950-luvun jazz- ja bluesklubien tunnelmaan. Kappaleiden väleissä Batten kertoi lämminhenkiseen tyyliin tarinoita vuosien varrelta ja odotetusti lopuksi kuultiin pitkä medley Michael Jacksonin tuotannosta, missä mukana olivat muun muassa Billy Jean, Black Or White ja Thriller.

Tauon jälkeen lavan otti haltuun Erja Lyytinen bändeineen ja tuoreen Another World -albumin kappaleisiin painottunut settilista oli maukasta kuultavaa.  Uusi levy vaikuttaa mukavan monipuoliselle ja perinteinen blues on saanut rinnalleen melodista hardrockia, funkia ja jopa progemaisia sävyjä. Ensi kertaa ja livemuodossa kuultuinakin kappaleet säväyttivät ja odotukset albumia kohtaan nousivat korkealle. Tämä täytyy ottaa kuuntelulistalle asap!

Lyytinen on paitsi loistava kitaristi, myös valloittava esiintyjä. Hymy irtoaa herkästi ja esiintymisestä välittyy aito soittamisen ilo. Vähäeleinen bändi teki taustalla takuuvarmaa työtä ja äänentoistollisesti keikka oli mitä miellyttävin.Illan lopuksi lavalle Erjan kaveriksi saatiin myös Jennifer Batten ja muutaman biisin yhteisosuus oli kahden taitavan kitaristin huimaa näytöstä. Illan viimeinen ”hidas” oli napattu Jeff Beckin tuotannosta ja veikkaan, että yhtäkään pettynyttä katsojaa ei tämän jälkeen salista poistunut. Yleisöä olisi Pakkahuoneelle mahtunut runsaasti enemmänkin ja kotiin jääneet missasivat kyllä nyt erittäin laadukkaan konsertin.Kuvat ja teksti ©Hannu Juutilainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti