maanantai 8. huhtikuuta 2019

Bonnie Tyler - Kulttuuritalo, Helsinki 6.4.2019

Bonnie Tyler Kulttuuritalon lavalla 6.4.2019

19.9.2018 ostin lipun Helsingin Kulttuuritalolle Women Power -konserttiin, jossa piti esiintyä Kim Wilde ja Katrina (Katrina And The Waves). Toinen vastaava konsertti oli tarkoitus järjestää Oulussa. Tuolloin en olisi arvannut, että tällä lipulla päädynkin Bonnie Tylerin keikalle. Hyviä artisteja kaikki, ei siinä mitään.  Se, kuinka tähän päädyttiin, hakeekin sitten vertaistaan kokemissani konserttijärjestelyissä.

Kaikki alkoi tällä tiedotteella:

Suomessa saadaan kokea huhtikuussa todellista naisrokkareiden juhlaa, kun kaksi alansa huipputähteä saapuu konsertoimaan Helsinkiin ja Ouluun. Women Power -konserteissa nousevat lavalle huikeat Kim Wilde sekä Katrina & The Waves -yhtyeen solisti Katrina Leskanich. Women Power -konsertit pidetään Oulun Club Teatriassa perjantaina 5. huhtikuuta ja Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 6. huhtikuuta.

Tapahtuman järjestäjänä toiminut Menolippu/Eastway Live markkinoi konserttia syksyllä aktiivisesti, kunnes ensin Katrinan nimi putosi mainoksista pois, ilman mitään selitystä. Jatkoa seurasi joulukuun 18. päivä, kun Kim Wilden Facebook-sivulla julkaistiin seuraava tiedote:

We're sorry to announce that the 2 shows in Finland in April are no longer happening. Again, it's beyond our team's control... we really hope to find a promoter who can re-organise some shows in Finland soon. We really want to come and play for you! Please contact the place you bought your tickets for refunds.

Tässä vaiheessa konsertin järjestäjä ei reagoinut asiaan mitenkään, vaan konserttien lipunmyynti jatkui edelleen.  Vasta 15.1.2019 Oulun Club Teatria julkaisi tiedotteen konsertin peruuntumisesta:

Naisrokkareiden Oulun-konsertti peruuntuu

Oulun Club Teatriaan perjantaiksi 5. huhtikuuta suunniteltu mm. Kim Wilden tähdittämä Women Power -konsertti on peruuntunut. Syynä valitettavaan peruuntumiseen ovat artistien aikataulumuutokset. Konsertin järjestäjä, Eastway Live, pahoittelee peruuntumista.

Menolipulta/Eastway Liveltä ei kuulunut edelleenkään mitään infoa tilanteeseen, kunnes viimein 5.2. julkaistiin Helsingin konsertin esiintyjän vaihtuneen:

 Bonnie Tyler korvaa Kim Wilden Helsingissä huhtikuussa!

Monista hiteistään tunnettu maailmankuulu brittilaulajatar Bonnie Tyler korvaa toisen brittitähden, Kim Wilden, huhtikuisessa Helsingin Kulttuuritalon konsertissa. Wilden osuus on peruuntunut, mutta Bonnie Tyler korvaa hänet tässä Women Power -konsertissa 6. huhtikuuta.

Moni seurasi tapahtumia epäuskoisena ja usealta taholta kuului epäilyjä siihen, ettei myöskään Bonnie Tyler keikalle saapuisi. Itselläkin jännitettävää riitti aina konserttipäivään asti, mutta onneksi lopulta homma saatiin kelvollisesti maaliin ja Bonnie Tyler lavalle.

Kyseisen tapahtumajärjestäjän epävakaata tilannetta on ruodittu eri medioissa ja Nalle Österman kirjoitti aiheesta pitkän blogijutun. Itse ainakin nyt toivon, että yritys saa hommat kuntoon ja pystyy järjestämään mielenkiintoisia keikkoja myös jatkossa!


Sitten illan konsertin pariin.


Walesin raspikurkku Bonnie Tyler on ilahduttanut musiikin ystäviä jo vuosikymmenet ja myös uutta musiikkia syntyy edelleen. Tuorein albumi Between the Earth and the Stars julkaistiin pari viikkoa sitten ja nyt Helsingissä oli mahdollisuus kuulla uutuuslevyn kappaleita ensimmäistä kertaa livenä.
Illan setti jakaantui tasaisesti uudemman materiaalin & vanhojen klassikoiden välillä ja mahtuipa mukaan myös klassikkocovereita, kuten CCR:n Have You Ever Seen The Rain ja Janis Joplinin Turtle Blues. Uuden levyn kappaleita kuultiin peräti seitsemän, mikä oli yllätys, mutta varsin positiivinen sellainen.

Salintäyteinen yleisö kuunteli alkuosan keikasta rauhallisesti, selvästi odottaen niitä Tylerin uran suurimpia hittejä. Edes ensimmäisten biisien joukossa soitettu It’s a Heartache ei vielä saanut yleisöä oikein lämpenemään. Potin räjäytti vasta keikan loppupuolella kuultu Total Eclipse of the Heart, jonka myötä tunnelma salissa nousi aivan uusiin lukemiin. Muutamaa kappaletta myöhemmin lämpö nousi entisestään, kun aivan konsertin loppuun oli säästetty vielä pari isoa hittiä. Tyler kertoi, että seuraavaksi kuultava, vuoden 1988 Hide Your Heart -albumille kirjoitettu kappale ei herättänyt mitään suurempaa innostusta ilmestyessään, mutta parisen vuotta myöhemmin siitä muodostui jättihitti Tina Turnerin versiona. The Best oli tietenkin kappaleen nimi.  Käsi ylös kuka muistaa, että Bonnie levytti tämän ennen Tinaa.

Yleisö ei enää pysynyt penkeissään ja lavan edusta täyttyi juhlakansasta. Heti perään kuultu Holding Out For a Hero lisäsi löylyä ja mukavana kontrastina edellisille illan päätti uuden levyn tyylikkään kaunis Older.


Kokonaisuutena illan esitys oli kiva ja lämminhenkinen, rehellinen livekeikka. ”Rockpoliisit” taatusti löysivät virheitä ja välillä oltiin melko kaukana kappaleiden studioversioista, mutta esiintyjien kokemus ja lavakarisma sai kaiken tuntumaan juuri tähän hetkeen oikealle.

Illan erikoisuus: Bonnie kompastui kesken keikan lavamonitorin kulmaan ja kaatui pitkin pituuttaan lavalle. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, eikä laulaja loukannut itseään kaatuessaan.

Illan kuvat tällä kertaa pokkarilla ja puhelimella ©Hannu Juutilainen















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti