perjantai 29. maaliskuuta 2019

Chivas Regal Mizunara

Japsibuumi viskimarkkinoilla on jatkunut kovana jo muutamia vuosia ja tähän aaltoon monet haluavat toki mukaan. Niinpä myös legendaarisen skottiblendi Chivas Regalin master blender Colin Scott loi sekoitteen, jonka kypsytykseen on käytetty arvostettuja japanilaisia Mizunara-tammitynnyreitä. Viski lanseerattiin Japanissa vuonna 2014 ja myöhemmin se levisi myös globaaleille markkinoille. Katsotaan mitä pullosta löytyy.

Chivas Regal Mizunara, 40%. Bottled 8.11.2017


Tuoksu on raikkaan marjainen ja pähkinäinen. Tuoretta tammea, kermatoffeeta, päärynää ja kuivahkoa viljaa. Nuoren viskin raakuutta.

Viski on suutuntumaltaan ohuehko ja hapahko marjaisuus hallitsee makua. Tammi tuntuu kuivahkona ja vahvana. Toffeeta, vaniljaa, sitrusta, suolaisuutta ja mantelia. Todella kevyt maltaisuus.

Jälkimaku kuivuu ja pippurista mausteisuutta nousee esiin. Paahtunutta tammea, kevyesti yrttisyyttä ja hapahkoa sitrusta. Maku ei jaksa kantaa pitkälle.

Yleisarviona Chivas Mizunara on ideana mielenkiintoinen, mutta toteutus ontuu ja kokonaisuus jää kohtuullisen vaatimattomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti