sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Port Charlotte 2001 The Heretic, Feis Ile 2018


Bruichladdichin turpeisen Port Charlotte -viskin valmistus alkoi vuonna 2001 ja nyt arviossa tuolloin tislattu ja 2018 pullotettu ”The Heretic”.

Port Charlotte 2001 The Heretic, 55,9%. Feis Ile 2018. 1300 bottles. 

This is a marriage of the last 5 casks filled during the first year of Bruichladdich's Port Charlotte production in 2001, hench the name 'The Last of the First.'. The casks in question had previously held American whiskey, rum, and fine French wine.


Tuoksu on pehmeä ja kermainen. Vaniljaa, ylikypsää hedelmää, siirappia ja tyylikäs tammi. Turvesavu pyörii ympärillä mukavan pehmeänä.

Maku on pehmeä (vaikka prosentteja on reippaasti). Kauniisti ikääntynyt viski on makean trooppisen hedelmäinen ja kermatoffeinen. Runsaasti banaania.  Kiva yrttisyys ja nätti turvesavuisuus. Puhdaspiirteinen tammi sulautuu kokonaisuuteen hyvin.

Jälkimaku kuivahtaa sopivasti. Turpeisuus tuntuu nyt voimistuvan ja on tuhkaisen kuivaa. Poltettu tammi ja kirpakka trooppinen hedelmäisyys.

Tyylikäs PC, jossa pitkä kypsytys on pyöristänyt makuja tasapainoisesti. Turvesavuisuus ei nouse tässä niin hallitsevaksi kuin muissa (nuoremmissa) maistamissani Port Charlotte -pullotteissa. Erittäin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti