sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Raskasta Joulua - Elenia Areena, Hämeenlinna 14.12.2017



Raskasta Joulua -kiertue kasvaa vuodesta toiseen aina vaan suuremmaksi ja mahtipontisemmaksi, niinpä Hämeenlinnassakin noin 2500 katsojaa vetävä Elenia Areena oli loppuunmyyty jo hyvän aikaa ennen konserttia. Kun kotikaupungissa kerran oltiin ja illan laulajakattaus oli varsin mainio, niin eihän tätä väliin voinut jättää. Kiertueen aikana vaihtelevasta solistijoukosta mukana olivat nyt Marco Hietala, Elize Ryd, Ville Tuomi, Kimmo Blom ja nyt ensimmäisellä Raskasta Joulua -keikallaan myös Tarja Turunen.  Huomionarvoista tässä oli se, että Nightwishin Marco Hietala ja ex-Nightwish Tarja Turunen esiintyivät nyt samalla lavalla ensimmäisen kerran sitten vuoden 2005! Metalliluolan uutiseen tästä.




Tämän vuoden Raskasta Joulua ei aiempia kiertueita nähneille juurikaan yllätyksiä tarjonnut, mutta keikkapaikkojen kasvamisen myötä myös show on kasvanut kansainväliset mitat täyttävään areenaluokkaan. Upeat valot, savut, liekit ja pommit loivat tunnelmaa, eikä näyttävyyttä jäänyt puuttumaan. Illan bändi ja laulajakaarti oli vahva kautta linjan ja kyllä tässä muodossa joululaulut kerran vuoteen toimivat vallan mainiosti. Kokonaisuutena illan aikana nähtiin tasapainoisen kova esitys, mistä erityisesti mieleen jäivät Elize Rydin välittömän tunteikkaat tulkinnat, Villen Tuomen reipas Nissepolkka, sekä illan päättänyt Marcon ja Tarjan herkkä Ave Maria -klassikko.



Raskaasta Joulusta on kasvanut huikea menestystarina ja kiertueen kapellimestari, kitaristi Erkka Korhonen voi olla saavutuksestaan ylpeä. Tulevat vuodet näyttävät, millaisiin mittoihin tämä konsepti vielä kasvaakaan.
















Kuvat © Hannu Juutilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti