tiistai 21. marraskuuta 2017

Popeda - Aulanko Areena 10.11.2017

Elämä on yllätyksiä täynnä ja välillä myös blogistin elämä muuttuu niin hektiseksi, että meinaa jäädä hommia rästiin. Hypätäänpä siis vasta nyt puolentoista viikon takaisiin tunnelmiin Hämeenlinnan Aulanko Areenalle, missä nähtiin suomirockin ikiliikkuja Popeda.


Popeda on käsite suomalaisessa rockmusiikissa ja meneillään olevalla kiertueella yhtye juhlistaa peräti jo 40-vuotista taivaltaan. Aulangon ilta oli loppuunmyyty jo ennakkoon, eli paikalle oli saapunut yli 800 silmäparia juhlimaan tämän perinteikkään bändin seurassa.

Mikä Popedasta sitten tekee niin suositun? Musiikki on tarttuvaa ja kaikkien tuntemia hittejä löytyy oikeastaan yhtyeen kaikilta levyiltä. Tuskin kukaan voi väittää, ettei ole koskaan kuullut yhtäkään Popedan kappaletta. Pate Mustajärven lavakarisma on maamme eliittiä ja Costello Hautamäen kitarasta ovat peräisin ne monet niin tutut ja tarttuvat melodiat. Sanoituksissa piilee myös Popedan rikkaus. Ajankohtaisiin asioihin on aina tartuttu terävästi kiinni ja parhaimmillaan liikutaan edesmenneen Juice Leskisen jalanjäljillä maukkaissa sanaleikeissä. Kääntöpuolella välillä upotaan lähinnä myötähäpeää aiheuttavaan junttihuumorin suohon, mutta sekin on osa tätä rakastettua yhtyettä. Monipuolisuus ja ajan hermolla eläminen, hienot melodiat ja pitkä ura ovat pitäneet Popedan yhtenä maamme tunnetuimmista bändeistä nyt siis jo 40 vuoden ajan.
Aulangon illassa kuultiin huima hittikimara aina keikan aloituksena kuullun Kaasua, Komisario Peppone -rallattelusta liki 2,5 tuntia myöhemmin viimeisenä soineeseen Da Da -rymistelyyn. Pitkä ilta ei suvantovaiheita tarjoillut ja aika kului kuin siivillä. Keikan huima pituus oli oiva osoitus Popedan tasokkaan materiaalin paljoudesta, sillä yhtään heikkoa lenkkiä ei illan settiin mahtunut. Bändi tuntui viihtyvän lavalla ja helpostihan tällainen esiintyminen tarttuu myös yleisöön. Narikkajonoa kohti astellessa oli ihmisillä hymy herkässä ja se jos mikä on osoitus onnistuneesta illasta. Suomirock elää ja voi hyvin!

Aulanko Areenalla tuntuu muutenkin olevan nyt kova draivi päällä keikkojen suhteen ja hyvä niin, sillä on jo aikakin vakiinnuttaa Hämeenlinnaan laadukas iso keikkapaikka! Areenan tulevia tapahtumia voi tarkastella tästä: https://www.cumulus.fi/tapahtumat/esiintyjat-cumulus-resort-aulangolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti