torstai 14. syyskuuta 2017

Bowmore 10 yo Inspired by the Devil’s Casks

Hämeenlinnan Olutravintola Birgerissä järjestetyssä tastingtilaisuudessa oli mukana pari blogissa arvioimatonta tuotetta. Lyhyen ajan Bowmoren travel retail -valikoimaan kuulunut 10 yo Inspired by the Devil’s Casks oli itselleni se mielenkiintoisin, joten aloitetaan siitä. (Kuva illan viskikattauksesta löytyy blogin Facebook-sivulta).

Bowmore 10 yo Inspired by the Devil’s Casks, 46%. Oloroso sherry & wine casks. Exclusive to the global traveller.


Tuoksua hallitsee syvä sherryisyys. Kuivattuja luumuja, rusinaa, kahvia ja tummaa suklaata. Tuhkainen turvesavuisuus pyörii taustalla. Raikasta marjaisuutta ja hapahko sitruksen puraisu. Märän pahvin vivahde rikkoo kokonaisuutta.

Maku on makean sherryinen. Viski jää suuntuntumaltaa melko ohueksi. Mehukas marjaisuus, hento turpeisuus, suklaa ja kevyt pahvinen vivahde. Makean appelsiinin raikkautta.

Jälkimaku kääntyy enemmän tammen ja sitruksen suuntaan, sherryn hiipuessa taustalle. Marjaisuus tuntuu nyt happamana ja suuntuntuma on yllättävän lattea. Maku ei myöskään jaksa kantaa kovin pitkään.

Ihan kiva sherryinen perus-Bowmore, mutta suutuntuma jää turhan ohueksi ja viski kaipaisi lisää puhtia ja täyteläisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti