perjantai 7. heinäkuuta 2017

Tuska Open Air Metal Festival 2017 - Suvilahti, Helsinki: Päivä 3, sunnuntai 2.7.2017


TUSKAN kolmas päivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten sunnuntain musiikkikattauksesta päästin nauttimaan upeissa olosuhteissa.

Battle Beast käynnisti osaltani karkelot iltapäivän kolmevarttisellaan. Teltan runsaslukuinen yleisö sai todistaa energistä ja viihdyttävää, tuoreimman Bringer of Pain -albumin materiaaliin keskittynyttä settiä. Laulaja Noora Louhimon vahva ääni on livenä upeaa kuultavaa kerrasta toiseen. Tällä bändillä tuntuu olevan hauskaa lavalla ja tämä ilo välittyy myös yleisöön.
Dirkschneiderin Accept-klassikoista koostunut veto oli vuorossa heti perään. Yllätyksetön, mutta aina vaan hyvä setti vedettiin läpi vuosien varmuudella. Laadukasta viihdettä. Udo Dirkschneider bändeineen tuntuu tällä hetkellä pitäytyvän Accept-materiaalin soittamisessa, vaikka kyllähän miehen soololevyiltäkin hienoa materiaalia löytyisi.Erilaista tunnelmaa lavalle saatiin neljän sellon voimin. Vuorossa siis Apocalyptica plays Metallica by four cellos. Metallica-tuotanto taipui sellomiesten käsittelyssä tyylikkääksi kokonaisuudeksi ja tämä oli kyllä upeaa kuultavaa. Settiin oli poimittu myös vähemmän kuultuja vetoja, kuten Orion tai vaikkapa Ride The Lightning -levyn vahva Escape.
Sonata Arctica tarjoili teltassa tunnin läpileikkauksen uransa varrelta. Kivasti kasattu setti oli toimiva ja bändin esiintyminen mukavan välitöntä ja leppoisaa, kuten tämän bändin kohdalla yleensäkin. Näyttävät pyrot tehostivat esitystä.


Progehevijyrä Mastodon päätti tämänvuotisen TUSKAN kirkkaan ilta-auringon paisteessa. Monimuotoiset kappaleet jyräsivät vahvoina ja tarjosivat kuulijoille paljon tarttumakohtia. Esitys pysäytti kuuntelemaan ja oli vahva päätös festivaalille.

TUSKAN 20-vuotisjuhlafestivaali oli kokonaisuutena varsin onnistunut ja bändikirjoltaan mukavan monipuolinen tapahtuma. Vesi kielellä jään odottamaan ensi vuotta…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti