torstai 6. heinäkuuta 2017

Tuska Open Air Metal Festival 2017 - Suvilahti, Helsinki: Päivä 2, lauantai 1.7.2017


TUSKA-festivaalin lauantai oli pilvinen ja kolea, mutta onneksi lähes sateeton. Vain pieni sadekuuro kasteli aluetta hetkellisesti, mutta se ei tahtia haitannut. Siirrytään siis pidemmittä puheitta päivän runsaan musiikkikattauksen pariin.


Avatarium avasi päiväni mallikkaasti. Vahvoja riffejä ja tyylikästä tulkintaa, missä Black Sabbathin raskaus kohtaa Uriah Heepin melodiat ja Blackmore’s Nightin herkkyyden. Laatua Ruotsista.

Sitten vanhojen sotaratsujen paluu TUSKAAN. Timo Rautianen & Trio Niskalaukaus nähtiin nyt TUSKAN lavalla ja yhtyeen paluu kolmentoista vuoden hiljaiselon jälkeen oli enemmän kun toivottu. Tunnin setti voimarockia tempaisi mukaansa ja ilohan tätä oli pitkästä aikaa kuunnella ja katsella. Ehdottomasti yksi festarin kovimmista!


Vahvan Niskalaukauksen jälkeen lisää kierroksia koneeseen ja teltassa Lost Society. Nyt mentiin eikä meinattu ja tämän bändin energialla olisi varmasti tuotettu sähköt koko tapahtumaan. Aivan huikean kova meno. Thrash metallin jatkuvuus Suomessa on hyvissä käsissä.

Soilwork jäi tänään väliinputoajaksi, eikä tämä päivän toinen naapurimaamme esitys oikein kolahtanut.


Electric Wizard tarjoili synkkää doomia, missä hidastempoinen ja erittäin raskas musiikki jyräsi tehokkaasti. Vahvatunnelmaista esitystä täydennettiin videotauluilla nähdyillä psykedeelisillä videoilla.Amorphis otti päälavan yleisön haltuun pienoisesta sateesta huolimatta. Hyvä Amo-veto taas kerran.


Takaisin telttaan, kun vuorossa oli lisää synkistelyä Triptykonin tarjotessa vahvatunnelmaisen tunnin näyttävästi rakennetulla lavalla. Ex-Celtic Frost laulaja/kitaristi Thomas Gabriel Fischerin johtama bändi oli hyvässä vedossa.


Triptykonin jälkeen vaihdettiin nopeasti tunnelmasta toiseen, kun illan pääesiintyjä HIM esiintyi loppuunmyydyn TUSKA-päivän päätteeksi. Kuultiin HIM:n uran kaikki hitit ja varsinkin runsaslukuinen naisyleisö tuntui nauttivan näkemästään ja kuulemastaan. Keikka päättyi puolen yön tienoilla upeaan ilotulitukseen ja paljon mielenkiintoista nähtävää sisältänyt päivä oli paketissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti