keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Tuska Open Air Metal Festival 2017 - Suvilahti, Helsinki: Päivä 1, perjantai 30.6.2017


TUSKA-festivaalin 20-vuotisjuhlakattaus käynnistyi perjantaina 30.6. erittäin tuulisessa, mutta sateettomassa säässä. Mielenkiintoista ohjelmaa riitti heti iltapäivästä alkaen ja ensimmäiseksi nappasin tarkasteluun hyviä arvioita keränneen Huora-yhtyeen.

Huoran punkvaikutteinen raskas rock olikin ihan mallikas ja energinen startti päivälle. Bändi on ollut viime aikoina kovassa nosteessa, eikä ihan syyttä.

Heti perään päälavalla hommaa jatkoi Brother Firetribe. Itselläni oli tuoreessa muistissa vielä bändin veto Vantaan Rockfestissä ja samalla mallilla homma oli nyt Tuskassakin.

Seuraavana talttalavalla vuoron sai yksi koko festivaalin eniten odottamistani bändeistä, eli Anneke Van Gierbergenin uusi Vuur-yhtye. Vuurin esikoisalbumi odottaa vielä julkaisuaan, mutta nyt oli tarjolla esimakua tulevasta. Keikalla kuullut kappaleet olivat siis pääosin entuudestaan tuntemattomia, mutta se ei tahtia haitannut. Anneke oli ihana kuten aina ja laulu totutun upeaa. Bändin sointi oli raskas ja tämä esitys täytti kovat odotukseni upeasti. Oman materiaalin lomassa kuultiin ainakin parin vedot Anneken The Gathering -ajoilta ja kyllähän sieltä vaikkapa Strange Machines on vaan hiton kova biisi!Takaisin päälavalle ja lauteille Wintersun. Yhtyeen Power/folkmetal soljui taidokkaasti ja bändin suuri taustalakana oli upea. Kesäpäivän viihdettä!


Sitten perinteistä thrashia, eli Suicidal Tendencies. Näin bändin edellisen kerran liki 30 vuotta sitten Hämeenlinnan Giants Of Rockissa 1989. Nyt TUSKASSA nähdystä keikasta muodostuikin maukas nostalgiatrippi bändin näyttäessä, että homma toimii edelleen. Viihdyttävä setti, minkä lopuksi bändi kutsui yleisöä mukaan lavalle ja isot bileet olivat valmiit. Hyvä meininki.
Devin Townsend Projectin Circuksen keikan missasin helmikuussa, kun se osui samalle päivälle Tavastialla olleen Epican kanssa. Nyt tarjoutui tilaisuus paikkaukseen ja upea keikka saatiinkin. Aiemmin päivällä jo VUURIN kanssa esiintynyt Anneke Van Giersbergen on tuttu myös useilta Townsendin levyiltä ja niinpä hänet nähtiin ilahduttavasti nyt myös lavalla duetoimassa Devinin vierellä. Tuoreimman Transcendence-albumin kappaleet osoittivat toimivuutensa myös livenä ja maukkain duetto kuultiin Addicted -levyltä napatun Ih-Ah! -kappaleen aikana.

Suvilahden illan hämärtyessä oli vielä Sabatonin vuoro päättää perjantain karkelot. Tämä ruotsalaisryhmä olikin mainiossa vedossa ja keikka toimi mielestäni paremmin kuin mitä alkuvuodesta jäähallissa. Lukuisia Sabaton-keikkoja nähneenä settilista ei yllätyksiä tarjonnut, mutta uusimman The Last Stand-albumin kappaleet ovat nyt keikkailun myötä hioutuneet saumattomammaksi osaksi kokonaisuutta. Valot ja pyrot olivat näyttävät pimenevässä illassa.


TUSKAN avauspäivä tarjosi mainion perjantain raskaan musiikin parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti