keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Rockfest, Vantaa 9.-10.6.2017. Osa 1, Perjantai: Rammstein, Pain, Kotiteollisuus, Viikate, Brother Firetribe

Rammstein

Vantaalla järjestetty uusi Rockfest tarjosi perjantain ja lauantain aikana tuhdin annoksen raskasta rockia.  Perjantain päätähtenä nähtiin ja kuultiin saksalainen Rammstein ja bändin upea show olikin tapahtumassa selkeästi ylitse muiden.

Perjantain aikana katselin bändejä valikoidusti ja ensimmäisenä kohdalle osui Brother Firetribe.

Nightwishin pitäessä taukoa, on sen jäsenillä mahdollisuus keskittyä välillä muihin projekteihin ja Nightwish-jäsenistöstä Brother Firetriben riveissä vaikuttaakin kitaristi Emppu Vuorinen. Bändi julkaisi alkuvuodesta uuden levyn ja kiertää nyt sen tiimoilta keikoilla. Yhtyeen AOR-rock soikin mukavasti Rockfestin kakkoslavalla ja oli omalla kohdallani hyvä startti festareille.

Päälavalla seuraava tarkastelun kohde oli Viikate. Tuttua melankoliaa, iskelmällisiä sävellyksiä ja tarttuvia melodioita juuri niin, kuin Viikate homman on aina tehnyt. Alkuillan aurinkoon tämä oli ihan kiva veto.


Kakkoslavalla Kotiteollisuus tarjoili raskaita riffejään ja bändi kuulosti pitkästä aikaa nähtynä erittäin hyvälle. Tutut tarttuvat hitit jyräsivät mallikkaasti, mutta joku tässä tuntuu hieman puuduttavalle, eikä oma kiinnostus aivan täyden tunnin settiin tällä kerralla riittänyt.

Takaisin päälavalla ja lauteille ruotsalainen Pain. Yhtyeen ”industrial metal” ei nyt ihan omaa suosikkityyliäni edusta, mutta vastaavan tyylisuunnan bändejä tuntuu juurikin Ruotsissa olevan vaikka kuinka. Pain oli kuitenkin livenä hyvä ja tunnistin jopa pari kappaletta, vaikka yhtyeen tuotanto ei muuten entuudestaan tuttua ollutkaan.

Sitten olikin aika vakiinnuttaa paikka päälavan läheisyyteen ja illan hämärtyessä liki 30 000-päinen yleisö oli valmiina vastaanottamaan Rammsteinin.

Rammstein tarjoili saksalaisella täsmällisyydellä juurikin sitä, mitä yleisö oli tullut täältä hakemaan: Raskaita riffejä, näyttävän pyroshown ja yhtyeelle tyypillistä kieroutunutta huumoria. Soundit olivat loistavat ja tavoilleen uskollisena bändi keskittyi vain olennaiseen ilman välispiikkejä ja soolo-osuuksia. 17 raskaasti jyräävää kappaletta veivät mukanaan ja yleisö sai varmasti juurikin sitä, mitä täältä oli tultu hakemaan. Lyhyesti: Rammstein oli tehokas ja näyttävä!Setti:
Ramm 4
Reise, Reise
Hallelujah
Zerstören
Keine Lust
Feuer frei!
Seemann
Ich tu dir weh
Du riechst so gut
Mein Herz brennt
Links 2-3-4
Ich will
Du hast
Stripped
----
Sonne
Amerika
Engel

Rockfestin ensimmäinen päivä oli onnistuneesti paketissa, mutta lauantaillekin oli luvassa monta mielenkiintoista esitystä… http://smokeonthewater-fin.blogspot.fi/2017/06/rockfest-vantaa-9-1062017-osa-2.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti