maanantai 13. helmikuuta 2017

Jackie Venson - Kulttuuriravintola Kivi, Tampere 9.2.2017


Helmikuun keikkailut jatkuivat Tampereella BluesLovers ry:n Down Home Kivi -illassa. Texasin Austinista kotoisin oleva Jackie Venson ei varmaankaan ole (vielä) niitä tutuimpia bluesnimiä, mutta Kulttuuriravintola Kivi oli kuitenkin täpötäynnä bluesinnälkäistä yleisöä.

Bluesmaailmaan on putkahdellut viime vuosina runsaasti nuoria ja taitavia naisartisteja ja tähän kategoriaan 27-vuotias kitaristi-laulaja Jackie Venson myös kuuluu. Vensonin taustalla kuultiin kotimaamme osaamista, kun bassoa soitti Rauli Suuronen ja rumpuja paukutteli Olli Ontronen.

Jackie Venson osoittautui loistavaksi esiintyjäksi ottaessaan tilan haltuun lämminhenkisellä jutustelullaan ja taidokkaalla soitollaan. Hauskoissa välispiikeissä osansa saivat esimerkiksi presidentti Trump ja Suomen ”hieman” Texasia kylmempi sää.  Vensonin musiikki oli monipuolista, missä perinteistä bluesia maustettiin vaikkapa reggae-rytmeillä. Välillä mentiin taas soulin ja funkyn maailmaan, missä helmenä kuultiin kekseliäs tulkinta Chain of Fools -klassikosta. Illan setissä pääpaino oli kuitenkin Vensonin omissa kappaleissa ja hyvä niin, sillä laadukasta materiaalia Jackie on onnistunut levyttämään.

Kiven illassa yleisö sai lippurahalle takuulla hyvän vastineen, sillä tätä laadukasta musisointia kuultiin peräti kaksi tunnin settiä ja encoret siihen vielä päälle. Hieno ilta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti