maanantai 16. tammikuuta 2017

Strike At Once, Aurea Mentis, Anu's Trio - Suistoklubi, Hämeenlinna 13.1.2017

Blogin keikkavuoden 2017 avaus Suistolla. Illan ohjelmassa oli kolme bändiä, jotka kaikki olivat entuudestaan itselleni lähes tuntemattomia. Narikkamaksun hinta 3€ riitti sisäänpääsyyn, joten euro per bändi ei paljon kukkaroa rasittanut. Paikalle olikin saapunut muutama kymmenen uteliasta ja hyvä ilta tästä muodostui.


Anu’s Trio oli jo lavalla täydessä vauhdissa saapuessani paikalle. Nelihenkisen ”trion” musiikki oli ihan toimivaa suomirokkia höystettynä kivalla punk-otteella. Sanoitukset tuppasivat hymyilyttämään, kuten vaikkapa tämä ”Valtavat Tissit”. Reipasta menoa ja kyllä tällaiselle musiikille aina paikkansa on. Toimiva Kikka-cover ”Sukkula Venukseen” päätti tämän illan ensimmäisen bändin setin.


Lahdesta paikalle oli saapunut perinteistä heviä operoiva Aurea Mentis. Musiikissa kuului vahvat vaikutteet vaikkapa Queensrÿche/Iron Maiden -akselille ja hyvinhän homma toimi. Kuultiin nippu laadukkaita kappaleita ja erityisesti melodiset kitarasoolot jäivät mieleen. Bändillä näytti olevan lavalla hyvä fiilis ja tämä esiintymisen ilo välittyi hienosti myös katsomoon. Kun bändi viihtyy, viihtyy myös yleisö. Hyvä veto! Spring Of Freedom


Illan lopuksi saatiin annos tuoretta paikallisverta, kun lavan valtasi Strike At Once. Yhtye on julkaissut vasta kaksi kappaletta ja linkitetään tähän näytteeksi ”Pressure Point”. Tämä biisi toimi hyvin myös livenä ja oli setin parhaimmistoa. Tyylillisesti bändin esityksessä kuului Guns N' Roses/Hanoi Rocks -tyyppinen kasarirock.  Keikka oli ihan hyvä, joskaan aivan Aurea Mentisin tasaiseen laatuun Hämeenlinnalaisryhmä ei yltänyt. Riittävän hyvän kappalemateriaalin puute vaivaa vielä, mutta ajan myötä asia varmaankin korjaantunee. Näin ainakin sopii toivoa. Setissä kuultu Hanoi Rocks -cover Tragedy oli ihan toimiva.


Jälleen yksi mukava musiikki-ilta takana ja hymyssä suin kotia kohti. Oli vaihteeksi piristävää nähdä tuoreita ja ennen kuulemattomia esityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti