perjantai 6. tammikuuta 2017

Kilkerran 12 yo

Alkuperäinen Glengyle-tislaamo toimi Skotlannin Campbeltownissa vuosina 1872 - 1925. Vuonna 2004 Glengyle palasi tislaamokartalle ja uusi tuotanto käynnistettiin. Tuleva viski sai nimekseen Kilkerran ja lukuisten ”Work in Progress” -pullotteiden kautta markkinoille saatiin viimein vuonna 2016 myös ensimmäinen perustuote. Kilkerran 12 yo on kypsytetty ex-Bourbontynnyreissä (70%) ja ex-Sherrytynnyreissä (30%). Maistetaan…

Kilkerran 12 yo, 46%. (2016)


Tuoksu on raikas ja hapahkon hedelmäinen. Sitrusta, aprikoosia, hunajaa, maltaisuutta ja kevyesti tammea. Hento turvesavun häivähdys sopii kokonaisuuteen nätisti.

Maku on makeahko, vivahteikkaan hedelmäinen ja vaniljainen. Pehmeä maltaisuus, puhdas tammi. Appelsiinia, litsi-hedelmää, herukkaista happamuutta ja marsipaania.

Jälkimaussa hedelmäisyys kääntyy vielä enemmän happamaksi (greippi). Tammi ja kevyt turpeisuus tuntuvat kivasti. Taustalla yrttisiä ja suolaisia vivahteita. Pituutta riittää ihan hyvin.

Hyvä ja tasapainoinen esitys. Tämä laadukas ja perinteinen mallasviski lupaa hyvää tislaamon jatkoa ajatellen. Maistamani erä on pullotettu 16.11.2016. Tämä viski löytyy myös Alkon valikoimasta hintaan 58,90€ ja tarjoaa suht. hyvän hinta-laatusuhteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti