tiistai 3. tammikuuta 2017

Highland Park 2002 SMWS & VYS, Cask no. 6367

Vuoden 2017 ensimmäisen viskimaistelun kunnian sai viime vuonna maamme isoille viskiseuroille pullotettu, vain Alkosta saatavilla ollut (ja hetkessä loppuunmyyty) Single Cask -pullote Highland Parkilta.

Highland Park 2002 SMWS & VYS, 13 yo, 59,2%. Distilled 2002, Bottled 2016. First fill European Sherry Hogshead, Cask no. 6367. Bottled for whisky clubs of Finland, 306 bottles.


Tuoksu on voimakaspiirteinen ja tuhdin sherryn hallitsema. Kuivattuja luumuja, rusinaa ja kahvia. Tammi tuo kuivempaa ilmettä. Taustalla makeaa yrttisyyttä.

Makua hallitsee vahva sherryisyys. Tummaa suklaata, kuivattuja sekahedelmiä ja vahvaa kahvia. Herukkainen happamuus tuo kontrastia ja viskin yleisilme pysyy melko kuivana.

Jälkimaku jatkuu nyt varsin kuivan sherryisyyden hallitessa. Tammea nousee mukaan. Vahva kahvi tuntuu voimakkaana ja katkerana. Palanutta puuta ja tuhkaa. Loppu on hapahko ja hieman suolainen. Vaikka maku on vahva, jää se kuitenkin melko lyhyeksi.

Vahvapiirteinen ja suoraviivainen sherryn dominoiva Highland Park. Omaan makuuni kokonaisuus tuntuu sherrykypsytetyksi viskiksi hieman liian kuivalle ja happamalle. Monien sherryviskien mehukasta ja herkullista hedelmäisyyttä jäin kaipaamaan.  Yllättäen edes vesilisä ei tuonut makeutta, vaan kirpeähköt ja raa’ahkon hedelmäiset piirteet nousivat sherryn takaa esiin. Tuhti 13-vuotias, mutta ei tämä valitettavasti yllä parhaiden maistamieni Highland Parkien listalla kovinkaan korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti