sunnuntai 4. joulukuuta 2016

SEELE - Suistoklubi, Hämeenlinna 1.12.2016


Livetarkastelussa torstai-iltana Hämeenlinnan Suistoklubilla esiintynyt paikallinen SEELE. Yhtyeen Facebook-sivuilta napatussa esittelyssä bändin musiikkia kuvaillaan näin:

Seele tarjoaa kuulijalle väylän alternative rockin/metallin maailmaan, jossa punainen lanka kietoutuu yhtä lailla perinteikkään suomalaisen melankolisen tulkinnan kuin modernin ja kansainvälisen, jopa elekronisen soundinkin, ympärille. Tunnusomaisia raskaita riffejäänkään yhtye ei ole hylännyt, vaan yhdistelee eri vaikutteita ennakkoluulottomasti biisien ehdoilla.


Luvassa oli siis hieman iskelmääkin sivuavaa suomirokkia metallisin maustein. Uteliaita musiikinystäviä oli saapunut paikalle ihan kohtalaisesti (noin 20-30 henkeä) ja onhan Suistolla pienempiäkin yleisömääriä nähty. Yhtyeen debyyttialbumi Jos Vain Kaiken Jättäisin julkaistiin tänä vuonna ja nyt oli siis mahdollisuus kuulla tämän mainion levyn kappaleita livemuodossa. Levyn kaikki sävellykset ovat kitaristi Riku Mäkisen käsialaa ja sanoituksista on vastannut laulaja Julia Mattila.

Hittipotentiaalia omaava Enkelten Luona avasi keikan ja hyvä avaus tuo olikin. Jos Vain Kaiken jättäisin -albumi soitettiin läpi kokonaisuudessaan ja bändin livesoundi oli mukavan raskas läpi keikan.  Julia Mattilan ääni on vahva ja ajoittain sopivan rosoinen, mikä sopii Seelen kappalemateriaaliin mainosti. Kitaristikaksikon metallinen äänimaailma nousi livenä hienosti esiin ja tämä ”hevipohja” toi kivaa kontrastia iskelmällisiin melodioihin.
Pientä draamaa iltaan toi kitaristien törmäily, kun Riku Mäkisen kitara osui Samuli Mäkelän otsaan aiheuttaen verta vuotavan haavan. No, eipä tästä onneksi sen suurempaa vahinkoa aiheutunut ja keikka jatkui bändin lähinnä nauraessa tapahtuneelle.

Ilta päätettiin albumin nimikappaleella ja varsin hyvä makuhan tästä jäi. Hienoa, että kotimaisen rockin saralla nousee esiin tällaisia uusia bändejä!

Enkelten Luona musiikkivideo

Rakkaudesta Sokea musiikkivideo

Ps. Metallisemman musiikin ystäville tiedoksi, että SEELEN Samulin ja Julian aiemmasta tuotannosta löytyy myös loistava The Passion Of Our Souls - Soulmates ep. Tässä Give Me Your Soul.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti