torstai 29. joulukuuta 2016

Blogi 8 vuotta! Glengoyne 1967 "Christmas Day"

Tänään tulee kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta tämän blogin perustamisesta. Sehän on jo melkoisen pitkä aika ja kun tilastoja katsoo, niin julkaisuja on tänne kertynyt nyt tämä mukaan lukien 1289 kappaletta. Blogin lukijamäärätkin ovat olleet koko ajan tasaisesti kasvussa, joten kiitos siitä teille! Juhlapäivän kunniaksi hieman harvinaisempaa ja joulun aikaan sopivaa viskiä arvosteluun:

Glengoyne 1967 ”Christmas Day”, 43%. Distilled on Christmas Day 1967, Bottled in August 1992. 2500 bottles.


Tuoksu on pehmeän seesteinen ja tyylikäs. Trooppista hedelmää, mustaherukanlehteä, mallasta ja tammea. Aavistus vahvan kahvin katkeruutta. Hento, mutta aromikas.

Maku on erittäin pehmeä ja ”suussa sulava”. Hedelmäisyys on runsasta: Aprikoosia, persikkaa, kypsää banaania. Vahvan kahvin vivahde. Kuivahko maltaisuus ja tyylikäs tammi.

Jälkimaku kuivuu reippaasti ja hedelmäisyys kääntyy happamaan sitruksisuuteen. Tammi tuntuu puhtaan tuoreena ja kuivana. Suolaisuutta. Kahvin aromi säilyy mukana loppuun asti. Monille tämän aikakauden viskeille tyypillinen hapokas herukkaisuus on hyvin tunnistettavaa.

Mukavan maukas pala viskihistoriaa. Pieni vesilisä avaa makua ja taittaa jälkimaun kuivuutta. Todella mielenkiintoinen ja hyvä viski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti