tiistai 29. marraskuuta 2016

Stargazery, Cat O' Nine Tails - Cafe Bar Rengia, Renko 26.11.2016


Taas livemusiikin pariin ja tällä kerralla hieman erilaisessa ympäristössä.  Hard rock -lähettiläämme Stargazery saapui Renkoon ja sinne siis. Hämeenlinnan keskustasta vartin matkan päässä Turun suuntaan sijaitseva, nykyään Hämeenlinnaan kuuluva kylä oli erikoinen keikkapaikkavalinta, mutta mikäs siinä. Cafe Bar Rengia ei ollut täynnä, mutta sentään ihan kohtuullisesti hyvän musiikin ystäviä oli paikalle tiensä löytänyt.

Illan avasi entuudestaan outo Cat O’ Nine Tails. Bändin merirosvometalli oli kuitenkin ihan jees ja Rengian pienen lavan somistukseen oli nähty vaivaa. Skotlantilaisen Alestormin hengessä yhtye julisti piraattisanomaa ja ihan hyvä fiilis tästä välittyi. Kappalemateriaali oli tosin hieman tasapaksua ja välillä tuntui, kuin olisi kuunnellut samaa kappaletta koko ajan.


Cat O’ Nine Tailsin jälkeen oli vuorossa roudaustauko ja Stargazeryn nopea soundcheck. Tässä vaiheessa saundit olivat kunnossa ja kaikki vaikutti hyvälle. Itse keikan aikana tekniikka kuitenkin puuttui peliin ja illasta muodostui ainakin erilainen ja yllätyksellinen.


Stargazeryn viime vuonna julkaisema kakkosalbumi Stars Aligned jatkaa hyvin debyytin viitoittamaa tietä ja nyt livesettiinkin riittää materiaalia ja syvyyttä. Taitavat muusikot ja Jari Tiuran (mm. ex- Michael Schenker Group) vahva ääni muodostavat toimivan kokonaisuuden ja kun hyviä biisejäkin on riittämiin, alkavat lähtökohdat olla kunnossa.

Voodoo ja Dying -biiseillä lähdettiin vauhdikkaasti liikkeelle, mutta muutaman kappaleen jälkeen tekniikan toimimattomuus yritti ottaa niskalenkkiä muusikoista ja yleisöstä. Hyvä äänimaailma hajosi pahemman kerran ja mikrofonien mykistymisen myötä yksi kappale vedettiin pakon edessä liki instrumentaalina. Asioilla on kuitenkin taipumus järjestyä ja pienen tauon jälkeen homma saatiin taas parsittua kuosiin ainakin siinä määrin, että keikka saatiin kunnialla loppuun.
Renkolaisyleisö oli saapunut paikalle selvästi lauantaitanssitunnelmissa ja keikan aikana lavan edustalla nähtiin runsaasti hard rockin tahtiin tanssivia pareja. Eipä ole vastaavaa aiemmin hevikeikoilla tullut vastaan. Maalla maan tavalla.

Yllätyksellinen ilta niputettiin päätökseen Gary Mooren klassikolla Murder In The Skies ja taas oli yksi erilainen keikkakokemus takana. Stargazery täytyy ottaa kyllä taas jossain vaiheessa uusiksi toisenlaisessa ympäristössä ja toimivalla tekniikalla. Tämä kolmas näkemäni keikka kuitenkin vahvisti sitä ajatusta, että tästä ryhmästä kuullaan vielä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti