perjantai 18. marraskuuta 2016

Port Ellen 1978 24 yo, The Whisky Shop 10th Anniversary Bottling

Ja vielä yksi upeaakin upeampi Port Ellen...

Port Ellen 1978 24 yo, 57,9%. Dist 28.3.1978, bott. 20.6.2002. Single Sherry Butt. The Whisky Shop 10th Anniversary Bottling, 602 bottles. Filled by Douglas Laing & Co.


Tuoksu on makea ja tervaisen savuinen. Jees! Tässä on sitä parasta Islay-viskien savusaunafiilistä. Tyylikäs tammi kertoo sopivat korkeasta iästä. Pehmeää hedelmäisyyttä, nahkaa, tummaa suklaata ja lakritsia. Nyt ollaan hyvän äärellä!

Maku jatkaa tuoksun linjoilla. Tämä on hyvää! Tervainen turvesavu, sopiva makeus, kiva suolainen twisti, iäkäs tammi, nahka ja suklaa muodostavat upean kokonaisuuden. Mutta missä sherry? Ihan sama, kun viski on näin hyvää.

Jälkimaku on järisyttävän pitkä ja lämmittävä. Tammi nousee nyt enemmän esiin. Savusaunafiilis ja terva ovat loppuun asti vahvoina mukana. Hymy nousee väkisin suupieliin. Huh huh.

No nyt! Tässä on ehkäpä paras maistamani Port Ellen! Tässä viskissä on kaikki, mitä hyvältä Islay-viskiltä ja Port Elleniltä odotan. Pysäyttävän hieno juoma! Aikoinaan pullosta maksamani £90 ei ollut ollenkaan huono sijoitus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti