sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Lisa Lystam Family Band - Kulttuuriravintola Kivi, Tampere 3.11.2016


BluesLovers ry:n Down Home Kivi -ilta tarjosi maukasta bluesia naapurimaastamme, kun lavalle nousi Lisa Lystam Family Band.

Veikkaan, että kovinkaan monelle lukijalle nimi Lisa Lystam ei vielä kerro mitään, joten tässä tapahtuman infosta poimittu esittely:

Yleensä niin miesvaltainen bluesartistikatras saa tällä kertaa vieraakseen mielenkiintoisen artistivierailun. Esiintyjänä nähdään nimittäin ydinohjuksen lailla Ruotsin bluestaivaalle noussut nuori naisartisti Lisa Lystam bändeineen. Nuoresta iästään huolimatta Lisan tulkinnat niin blues-klassikoista kuin omistakin kappaleista kuulostavat yllättävän kypsiltä. Tutkimusmatka bluesin juurille Yhdysvalloissa syvensi entisestään tulkintoja. Lisa esiintyi viimeksi Tampereella v. 2014 ja nyt nekin, jotka ikäväkseen missasivat viime keikan saavat uuden mahdollisuuden tutustua tähän viehättävään naislaulajaan.

Lisa on kotoisin pieneltä Mjölbyn paikkakunnalta Itä-Götanmaalta, mutta hän on tehnyt jo laajan vaikutuksen laajemmallakin skaalalla. Lisa Lystam on erinomainen laulaja, jolla on laaja ääniala ja lavakarisma kohdallaan. Ilahduttavaa on hänen laulunsa pakottomuus ja omaan ääneensä luottaminen ilman minkäänlaista kurkkusäröä, jolla niin lukemattomat artistit hakevat mustaa ilmaisua. Valoisan luonnollinen lavakarisma sekä vahvat tulkinnat saavat innon tarttumaan myös yleisöön.

Kivessä Lisa esiintyy oman Family Bändinsä kanssa, jonka kanssa hän on tänä vuonna julkaissut albumin Give you everything. Huippubändin erinomaisista muusikoista täytyy nostaa erikseen yhtyeen huuliharpisti. Mikael Fall voitti vuonna 2013 Saksan Trossingenissa huuliharpunsoiton maailmanmestaruuden blues/folk/country-kategoriassa!

Lisa Lystam - laulu
Mikael Fall - huuliharppu
Fredrik Karlsson - kitara
Matte Gustafsson - kitara
Johan Sund - basso
Patrik Thelin - rummutTampereen Teatterin kupeessa sijaitseva Kulttuuriravintola Kivi oli mukavan täynnä bluesinnälkäistä yleisöä ja pieni ravintola sopi tähän tilaisuuteen loistavasti, tarjoten sopivan intiimit puitteet esitykselle. Esiintymislava oli tosin varsin pieni ja kuusihenkisellä bändillä oli melko ahtaat oltavat, mutta sepä ei tahtia haitannut.

Lisa Lystam bändeineen tarjosi kaksi reilun 45 minuutin settiä ja kyllä, bändi oli vastaansanomattomasti kaikkien ennakkokehujen arvoinen! Äänenvoimakkuus oli juuri sopivalla tasolla ja salissa pärjäsi mukavasti ilman korvatulppia. Myös soundipuoli oli hanskassa ja bändi kuulosti läpi keikan todella hyvälle. Lisan vahvat laulusuoritukset pysäyttivät kuuntelemaan ja huikeaa taitoa löytyi myös bändin puolelta. Koko yhtyeen esiintyminen oli hyväntuulista ja virtuoosimaiset suoritukset seurasivat toistaan. Basso ja rummut loivat vankan pohjan, minkä päälle kitaristikaksikon oli hyvä rakentaa omat maukkaat kuvionsa. Hienoja sooloja kuultiin läpi illan. Myös huuliharppu oli vahvana esillä, tuoden oman lisämausteensa esitykseen.Bändin tuore Give You Everything on erittäin hyvä blueslevy ja luonnollisesti se oli vahvassa roolissa myös livetilanteessa. Kappaleiden äänimaailma oli nyt levyversioita raskaampi ja sehän sopi ainakin minulle enemmän kuin hyvin.

Lisa Lystam Family Band tarjosi Tampereen illassa huikean blueselämyksen! Tästä bändistä kuullaan vielä ja parin viikon päästä Helsingissä konsertoiva toinen ruotsalaislähtöinen ja jo isompaa menestystä saavuttanut Blues Pills saa tehdä täyden iltapuhteen yltääkseen tämän loistavan torstai-illan tasolle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti