tiistai 22. marraskuuta 2016

Blues Pills, Hexvessel - The Circus, Helsinki 19.11.2016


Helsingin The Circuksessa koettiin 1970-lukuvaikutteisen psykedeelisen rockin juhlaa, kun lavalle kipusi kovassa nosteessa oleva ruotsalainen Blues Pills.

Illan avasi tamperelainen Hexvessel ja täytyihän tämä itselleni entuudestaan täysin tuntematon yhtye katsastaa. Musiikkinsa tyylilajiksi yhtye ilmoittaa ”Psychedelic Forest Folk” ja ihan kuvaava nimike tuo on. Pääosin rauhalliset folkrock-kappaleet soljuivat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, enkä oikein tarttumapintaa tähän löytynyt. Kiireisen työpäivän väsymyskin tuntui painavan ja ajatukset harhailivat musiikin ohi ihan toisiin asioihin. Yleensä lämppäribändin tarkoitus on toimia yleisön herättäjänä, mutta nyt omalla kohdalla voidaan puhua ennemminkin nukuttajasta. Toisena päivänä ja erilaisissa olosuhteissa tästä voisi toki saada enemmän irti.

Blues Pills aloitti oman settinsä tuoreen Lady In Gold -albumin nimikappaleella ja johan unihiekat karisivat silmistä. Heti alusta lähtien kävi selväksi, että nyt kuullaan hieno keikka. Bändi kuulosti läpi keikan erittäin hyvälle ja 1970-lukuiset soundit imaisivat mukaansa. Laulajatar Elin Larsson oli elementissään vauhdikkaalla esiintymisellään ja nyt lavalla oli myös edellisistä näkemistäni keikoista poiketen toinen kitaristi/kosketinsoittaja. Kakkoskitara ja koskettimet nousivatkin isoon rooliin ja yhtyeen esitys sai tästä lisää syvyyttä ja monipuolisuutta. Toivottavasti tämä tulee olemaan pysyvä ratkaisu.
Lady In Gold -albumi kuultiin lähes kokonaan, vain yksi levyn kappaleista oli jätetty setistä pois. Väliin ripoteltiin mainion debyyttilevyn materiaalia ja kokonaisuus oli erittäin toimiva. Encoreiden aluksi Elin Larsson istahti koskettimien taakse ja kuultiin upea sooloesitys kappaleesta I Felt a Change. Aivan loistava veto Eliniltä ja selkeästi yksi illan kohokohdista!


Kokonaisuutena koko yhtye oli aiempiin keikkoihin verrattuna saanut lisää varmuutta, mikä heijastui kovana itseluottamuksena ja lava otettiin nyt haltuun vahvalla otteella.  90min kului nyt liian nopeasti, tätä olisi voinut kuunnella kauemminkin. Tampereen Lisa Lystam -keikan raportissani Blues Pillsin ”haastoin” ja kyllähän bändi tähän Circuksessa vastasi kovan luokan esityksellä. Kuluva loppuvuosi on tarjonnut hienoja hetkiä livemusiikin parissa.

Metalliluolan Raisa Krogerus oli myös paikalla ja Raisan raportti löytyy tästä linkistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti